© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "We liegen niet, die Honda is écht goed"

09 nov. 2018 12:10 Jan van der Burgt 5 reacties
Over twee weken komt in Abu Dhabi een eind aan de lange samenwerking tussen Red Bull en Renault. Van de Honda-motor wordt veel verwacht, en met recht, zo oordeelt Max Verstappen.

"We liegen niet als we zeggen dat die Honda-motor gewoon goed is. We beschikken over de cijfers om het aan te tonen. Ik wil tegelijkertijd ook realistisch zijn. In eerste instantie zullen we wat tekort komen, maar daarna zal de situatie alleen maar beter worden dan dat hij nu is", zo laat de Nederlander in gesprek met de media op Interlagos weten.

Of het tot een titel kan leiden in 2019 weet Max Verstappen dus niet, maar dat is voor het voltallige team wel het doel. Teamadviseur Helmut Marko herhaalt in de paddock de woorden die hij al eerder liet klinken.

"Natuurlijk wordt zo'n eerste jaar met een nieuwe motorleverancier niet gemakkelijk, maar we gaan voor het maximaal haalbare. We willen in Max Verstappen de jongste kampioen ooit afleveren. Daar hebben we nog twee jaar de tijd voor, maar zo lang willen we niet eens wachten. We gaan meteen voor het kampioenschap."

Omdat Verstappen niet direct denkt te kunnen winnen is het zaak om op weg naar dat doel in de eerste races de schade te beperken en de aansluiting te behouden: "We moeten gewoon zo goed mogelijke resultaten zien te boeken en qua punten niet te ver achterop raken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen