Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "We liegen niet, die Honda is écht goed"

Over twee weken komt in Abu Dhabi een eind aan de lange samenwerking tussen Red Bull en Renault. Van de Honda-motor wordt veel verwacht, en met recht, zo oordeelt Max Verstappen.

"We liegen niet als we zeggen dat die Honda-motor gewoon goed is. We beschikken over de cijfers om het aan te tonen. Ik wil tegelijkertijd ook realistisch zijn. In eerste instantie zullen we wat tekort komen, maar daarna zal de situatie alleen maar beter worden dan dat hij nu is", zo laat de Nederlander in gesprek met de media op Interlagos weten. Of het tot een titel kan leiden in 2019 weet Max Verstappen dus niet, maar dat is voor het voltallige team wel het doel. Teamadviseur Helmut Marko herhaalt in de paddock de woorden die hij al eerder liet klinken.

"Natuurlijk wordt zo'n eerste jaar met een nieuwe motorleverancier niet gemakkelijk, maar we gaan voor het maximaal haalbare. We willen in Max Verstappen de jongste kampioen ooit afleveren. Daar hebben we nog twee jaar de tijd voor, maar zo lang willen we niet eens wachten. We gaan meteen voor het kampioenschap." Omdat Verstappen niet direct denkt te kunnen winnen is het zaak om op weg naar dat doel in de eerste races de schade te beperken en de aansluiting te behouden: "We moeten gewoon zo goed mogelijke resultaten zien te boeken en qua punten niet te ver achterop raken."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'