Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "We scoren nu de punten die we eerder lieten liggen"

Max Verstappen is over het algemeen tevreden met hoe het huidige seizoen voor hem is verlopen. Met één zege en vijf podiumplaatsen klaagt de Nederlander in dienst van Red Bull niet.

In een interview met zijn eigen website krijgt Max Verstappen de vraag voorgelegd hoe hij met nog zes races te gaan terugkijkt op het seizoen 2018. Daarbij kan hij eigenlijk niet om het moeizame begin van het seizoen, waarin Max Verstappen tot twee keer toe de kansen op een overwinning (China en Monaco) verspeelde, heen: "Het seizoen begon niet heel goed, maar ik denk dat we het tij hebben weten te keren. Ik ben dan ook blij met de laatste resultaten en daarmee ook met de oogst van één zege (Verstappen won in Oostenrijk, red.) en vijf podiumplaatsen."

Het tweede deel van het seizoen compenseert in de ogen van Verstappen het gemis aan punten aan het begin van het seizoen enigszins. Het gemopper van Max Verstappen op de kritiek die hem dat aan het begin van het seizoen opleverde, maakt plaats voor tevredenheid: "We scoorden op veel circuits waar we dat niet helemaal verwachtten toch aardig wat punten. Op die circuits hebben we echt het maximale eruit gehaald, waardoor we punten hebben gescoord die we aan het begin van het seizoen hebben laten liggen. Ik heb de laatste tijd dus weinig redenen tot klagen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'