Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen nieuws

Verstappen weer aan kop van Formule 1 ‘Power Rankings’

De waanzinnige race waarmee Max Verstappen de Grand Prix van Oostenrijk won, zorgt ervoor dat het panel van experts de Nederlander weer bovenaan de ranglijst plaatst.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op de website van de Formule 1 plaatst men na afloop van elke race een ‘Power Ranking’. Los van behaalde punten of posities, kijkt men hier simpelweg naar de prestaties van elke coureur. Een jury van vijf experts geeft hier elke coureur een puntenbeoordeling, waarmee de lijst telkens wordt bijgewerkt. Na Frankrijk verloor Max Verstappen zijn eerste plek nog aan Lewis Hamilton, maar na zijn heldenrit in Oostenrijk heeft hij de eerste stek weer terug.

"Er moet in Nederland een oud gezegde zijn dat je een Nederlander niet naar beneden kunt halen. Nadat hij na afloop van de Franse Grand Prix zijn eerste plek verloor, schiet hij terug naar de top en is hij pas de derde coureur die dit jaar een bijna perfecte score ontving van onze jury. Verstappen is al het hele jaar in een sensationele vorm, maar nu liet hij zien waartoe hij in staat is als een overwinning in het verschiet ligt. Dit was de eerste van vele gevechten tussen hem en Leclerc", zo klinkt het bijschrift van zijn eerste plek in de ranglijst.

Daarentegen vinden we Charles Leclerc pas op een zesde positie terug, al won hij sinds Frankrijk twee plekken op de ranglijst. Teamgenoot Pierre Gasly staat, niet geheel verrassend, niet in deze top tien.

3 reacties

    Marko Formule 1-baas maakt vertrek officieel