Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

• En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen weer terug op een van zijn beste circuits

De wereld der F1 is afgereisd naar Sao Paulo voor de volgende beproeving van het kampioenschap, de Grand Prix van Brazilië. Max Verstappen zal uitkijken naar de race op Interlagos, gezien zijn imponerende track record.

De Grand Prix van Brazilië is een bekende race voor Max Verstappen. Al voor zijn Formule 1-debuut testte hij op Interlagos voor Toro Rosso. In zijn eerste race op het circuit in Sao Paulo reed hij in de punten, vanaf daar werd het alleen nog maar beter. De Brazilianen zijn lyrisch over Verstappen na zijn spectaculaire regenrace in 2016, maar ook in de andere jaren imponeerde hij met zijn rijkunsten.

2015: Verstappen rijdt netjes in de punten: P9

In zijn debuutjaar rijdt Verstappen een solide race in Brazilië voor Toro Rosso, het huidige AlphaTauri. De Nederlander kwalificeerde zich op de tiende plaats. Op zondag begon het wat minder toen hij vroeg in de race spinde, maar al snel herpakte Verstappen zichzelf. Na onder andere een knappe inhaalactie op zijn huidige teamgenoot Sergio Perez eindigde hij op de negende plaats.

2016: de verbluffende regendans van Verstappen: P3

De GP van Brazilië in 2016 werd verreden op een kletsnat Interlagos. De kwalificatie ging goed voor Verstappen met een P4-klassificatie, maar het echte werk kwam op zondag. In de regen schitterde Verstappen in de regen door de een na de ander in te halen. Hij verloor zijn Red Bull-bolide bijna in de muur op het lange rechte stuk maar hield hem nog nét uit de muur. Strategisch ging de race minder, al werd de race hierdoor alleen maar spectaculairder. Met twee pitstops meer dan Hamilton, die uiteindelijk de race won, lag Verstappen zestiende met nog zestien rondes te gaan. Een verbluffende slotfase en inhaalrace zorgde er echter voor dat de Nederlander terug kon rijden naar de derde plaats.

2017: Ferrari en Mercedes te snel: P5

In 2017 waren Mercedes en Ferrari de snelste teams van de grid. Toch kon Verstappen zichzelf kwalificeren op P4 nadat Hamilton vroeg in de kwalificatie crashte. Toch moest de Limburger genoegen nemen met de vijfde plaats achter beide coureurs van de Italiaanse en Duitse renstal. Verstappen en toenmalige teamgenoot Daniel Ricciardo eindigden ruim een halve minuut achter winnaar Sebastian Vettel.

2018: Verstappen verliest leiding na crash met Ocon: P2

De GP van Brazilië is er ook een om niet snel te vergeten met actie op en naast het asfalt van Interlagos. Verstappen kwalificeerde zich als vijfde maar kon in de race naar de leiding rijden. Lange tijd leek hij verzekerd te zijn van de overwinning, totdat achterblijver Esteban Ocon zichzelf wilde unlappen . Dit ging echter fout en de Fransman tikte Verstappen van de baan. Hamilton kon hierdoor winnen, de Red Bull-rijder werd nog tweede. Na afloop van de race zocht Verstappen Ocon op, waarbij hij zijn woede duidelijk uitte.

2019: overwinning voor Verstappen in bizarre race: P1

Red Bull was in Brazilië enorm sterk. Verstappen kwalificeerde zichzelf op poleposition en domineerde de chaotische race. Meerdere safety cars en pitstops zorgden voor aardig wat spectaculaire inhaalacties van onder andere Verstappen. Door een crash van de Ferrari-coureurs ontstond een bizarre slotfase waarbij Verstappen de race op zijn naam kon schrijven en Pierre Gasly tweede werd, nipt voor Lewis Hamilton, al kreeg hij later nog een tijdstraf.

1458894802800439315

Dragrace tot de finishlijn! Wat was dit een prestatie van Pierre Gasly: P2 op Interlagos in een Toro Rosso! GP van Brazilië Vanaf vrijdag t/m zondag Ziggo Sport (kanaal 14 & Select) #ZiggoSportF1 #F1 #BrazilGP 🇧🇷 pic.twitter.com/JxEGQPMW4N — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) November 11, 2021