Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wekt nog steeds verbazing bij Horner: "Dat was fenomenaal"

Max Verstappen en Christian Horner werken inmiddels acht jaar intensief samen bij Red Bull. Toch blijft de teambaas zich verbazen over het niveau van de Nederlander, die het afgelopen Formule 1-seizoen domineerde.

Verstappen Horner Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Was het het perfecte seizoen? Misschien wel. Max Verstappen won 19 van de 22 races en haalde zo op dominante wijze zijn derde wereldtitel op rij binnen. De 26-jarige Nederlander was onaantastbaar in de sterke RB19. Teambaas Christian Horner kan lezen en schrijven met Verstappen én kent hem door en door, maar desondanks blijft zijn pupil hem verbazen. Dat stelt de Brit, die aanwezig was bij het FIA-gala in Bakoe, tegenover onder meer RacingNews365.

"Max blijft nieuwe hoogtes bereiken", vertelt Horner. "Ik denk dat hij dit jaar alleen schade opliep in Silverstone, toen hij de garage uitreed en zijn voorvleugel beschadigde! Het is simpelweg fenomenaal en hij is zo constant, zelfs na een tegenslag als hij achteraan de grid moet starten door problemen in de kwalificatie. Het is ook mooi om te zien hoe hij met het team en engineers werkt. En natuurlijk is Max de leider daarin vanuit de cockpit."

"Er bewoog veel om ons heen"

Op de vraag wat Red Bull anders deed in 2023, heeft Horner een duidelijk antwoord. "Het team blijft evolueren en we zijn altijd op zoek naar perfectie en verbeteringen. De RB19 is de succesvolste bolide uit de Formule 1-geschiedenis, maar er zijn nog steeds dingen die we beter kunnen doen en maken. Ik denk dat de vastberadenheid om te blijven verbeteren de motivatie is van het gehele team."

De 50-jarige Brit was verbaasd over de prestaties van Verstappen en Red Bull. "Het verraste ons dat we zo constant bleven. Er bewoog veel om ons heen. Aston Martin begon goed aan het seizoen, McLaren sloot het sterk af en ook Mercedes en Ferrari deden mee in bepaalde races. Maar wij hadden alleen controle over onze eigen prestaties en de consistentie die we hebben bereikt."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Haas haalt grote autofabrikant terug naar de Formule 1