© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen wereldkampioen in 2019? "Marko is altijd heel optimistisch"

18 nov. 2018 08:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Met nog slechts één race op de kalender in 2018, ligt de focus van de coureurs en teams al bijna volledig op het nieuwe seizoen. Een waarin Red Bull volgens Helmut Marko mee moet doen voor de titel, met Max Verstappen.

Helmut Marko is een geboren optimist en liet de afgelopen jaren meermaals weten dat het nu 'echt' moest gebeuren voor het team. In de winters van 2016/2017 en 2017/2018 was de Oostenrijker altijd zeer optimistisch, om tijdens het seizoen te moeten concluderen dat hij té positief was.

De afgelopen maanden werd Marko, na het zien van de cijfers van motorleverancier Honda, met de week optimistischer: Max Verstappen moet volgend jaar de jongste wereldkampioen ooit worden.

Verstappen zelf is gereserveerder. "Je hoopt dat altijd, maar Helmut is altijd erg optimistisch en dat is wel mooi. Het is afwachten hoe het seizoen verloopt. Ik denk dat we zeker met de motor nog een stap kunnen maken, ten opzichte van nu", laat de Nederlander aan Ziggo Sport weten.

Daniel Ricciardo vertrekt bij Red Bull, wat de komst van Pierre Gasly mogelijk maakt. De talentvolle Fransman komt over van Toro Rosso en Verstappen kent hem al geruime tijd. "Ik ken Pierre al vanuit de karting. Het is een rustige en aardige gast en we kunnen het prima met elkaar vinden, maar je wil hem natuurlijk verslaan. Ik denk dat we prima met elkaar door de bocht kunnen."

Volgens Helmut Marko heeft de Nederlander door zijn ervaring een voorsprong tijdens de kwalificaties, maar zal Gasly hem op race pace goed partij kunnen bieden.

"Ik denk dat ervaring je tijdens een kwalificatie helpt, maar dat Pierre direct goed meedoet. Zeker als hij tijdens de wintertest in Barcelona een goede test achter de rug heeft. Je zag bij mij ook dat ik direct mee kon toen ik midden in het seizoen overstapte naar Red Bull. Ik denk dat de woorden van Marko vooral bedoelt zijn om druk weg te halen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen