Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wijst pijnpunt aan na mislukte sprintkwalificatie

Max Verstappen kende geen geslaagde sprintkwalificatie in China. De Nederlander moest het in de regen met de vierde tijd doen en wijst na afloop het pijnpunt aan.

Verstappen rain China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen kende geen fijne sprintkwalificatie in China. De Red Bull-coureur stond er lekker bij in SQ1 en SQ2, maar kwam niet bovendrijven toen het op het beslissende moment begon te regenen. Verstappen schoot twee keer van de baan, raakte zijn tijden kwijt en kwam in zijn ultieme poging niet verder dan de vierde plaats. De 26-jarige Nederlander vertelt na afloop waar het misging.

"Het was ongelooflijk glad", vertelt Verstappen op zijn eigen website. "Ik had moeite om temperatuur in de banden te krijgen. Het was lastig om de auto op de baan te houden. Het voelde alsof ik op ijs reed. Ik denk dat het daarom terecht is waar we staan in deze kwalificatie. Het werkte voor mij niet in de natte omstandigheden. Ik denk wel dat we in het droog erg goed zijn, dus daar ben ik blij mee."

Verstappen heeft wel vertrouwen in de sprintrace. "Er zijn zeker kansen. Het is niet ideaal om hier aan de binnenkant te starten, want er ligt een stuk minder grip. We moeten een zo'n goed mogelijke start hebben en daarna wordt het een lange stint op één set banden in de sprint. Dat gaat het erg interessant maken."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"