Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen wil met Ricciardo om de titel knokken

In gesprek met Autowereld.be vertelt Max Verstappen over zijn ambities en verwachtingen van het komende seizoen. De Nederlander hoopt dat het team er vanaf de eerste Grand Prix goed voor staat.

Twee jaar op rij heeft het team van Red Bull een inhaalslag moeten maken gedurende het seizoen. Dit jaar hoopt de renstal uit Milton Keynes direct meestrijden met de topteams. Voor Verstappen is het een spannende tijd aangezien de Nederlander vorig jaar nog een contractverlening heeft getekend. Hij wil wereldkampioen worden en daar heb je de beste auto voor nodig. ''Ik wil alles winnen en wereldkampioen worden. Hiervoor heb je de beste auto nodig. Dan moet wel de teamgenoot nog worden verslagen. Ik wil graag met Daniel strijden voor de titel.'' Verstappen was in het einde van 2017 meestal sneller dan Ricciardo in de kwalificatie. Hij won uiteindelijk het kwalificatieduel met 13-7. Hier heeft hij een verklaring voor. ''Ik kreeg steeds meer ervaring en kende de auto beter. In mijn eerste jaar bij Red Bull was dat niet het geval. Tevens denk ik dat deze nieuwe, bredere auto's beter bij mijn rijstijl passen.''

De concurrentie voor de bovenste plaatsen is dit jaar moordend in de Formule 1. Mercedes en Ferrari zijn de gevestigde namen, maar outsiders in de vorm van Renault en McLaren liggen op de loer. Verstappen is zich hier van bewust en vindt het een mooie uitdaging om iedereen te verslaan. ''Mercedes en Ferrari zijn nog steeds erg sterk. Maar we kijken ook naar McLaren. Zij hebben nu een nieuwe Renault-motor en hier moeten ze waarschijnlijk nog aan wennen. Maar het is een groot team met een rijke geschiedenis, dus we houden rekening met ze. Een strijd met al deze teams is mooi, maar dan wel om de eerste plaats.'' Tot slot vraagt de Belgische journalist nog waarom hij eigenlijk voor een Nederlandse nationaliteit heeft gekozen. Hij heeft namelijk een Belgische moeder. ''Ik ben in België geboren, maar heb me altijd meer Nederlander gevoeld. Ik ging veel meer met Nederlanders om en daarom leek het mij ook een logische keuze. Maar wees gerust, ik ben nog steeds een halve Belg.'' Zo besluit de Red Bull-coureur.

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami