Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wil dit seizoen in Zandvoort geschiedenis schrijven

Max Verstappen staat aan de vooravond van het eerste Formule 1-seizoen in 35 jaar waarin de koningsklasse van de autosport neerstrijkt op Nederlandse grond. De Red Bull-coureur kijkt daar enorm naar uit.

Verstappen 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Om de Nederlandse Grand Prix tot een waar spektakel te maken ging het Circuit Zandvoort de afgelopen maanden aanzienlijk op de schop. Het paradepaardje van het duinencircuit is de Arie Luyendijkbocht, die is omgetoverd tot een kombocht met een hellingshoek van maar liefst 32%.

Voor Verstappen maakt het weinig uit. Met of zonder kombocht, de Nederlander vindt het een prachtig circuit om op te rijden, zo vertelt hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365: "Het is een super circuit om op te racen, absoluut. Maar dat was het ook al voordat de banking er was, toen ik er met de Formule 3-klasse op reed en natuurlijk tijdens alle demo's die ik daar heb gegeven."

"Het is altijd al een uitdagend circuit geweest. De laatste bocht was sowieso al vol gas, maar ik hoop dat het dit seizoen zal helpen als we ons DRS-systeem al wat eerder in de bocht open kunnen zetten. De rest van het circuit blijft nagenoeg hetzelfde en ook die stukken waren natuurlijk al een hele uitdaging."

En de bolide waarmee de Limburger dit jaar in Zandvoort zal rijden, de Red Bull RB16, is logischerwijs veel sneller en beter dan de Formule 3- en oudere Formule 1-auto's waarmee hij ooit op het circuit reed. Het ronderecord in Zandvoort zal in mei dan ook zonder twijfel verpulverd worden door de huidige generatie Formule 1-bolides.

Door de nieuwe regels is het bovendien zeer aannemelijk dat het ronderecord na mei nog lang zal intact blijven. Als het aan Verstappen ligt, dan is het zijn naam die in mei de boeken ingaat als de snelste coureur ooit op het Circuit Zandvoort.

"Ik kijk er enorm naar uit om daar met de RB16 te rijden, want met de huidige wagens zullen dit jaar overal ronderecords worden verbroken. Het is ook het laatste jaar dat het mogelijk is om een mooie rondetijd in Zandvoort neer te zetten waar misschien nooit meer aan getipt kan worden", aldus Verstappen.

Met medewerking van Aaron Deckers.

Max Verstappen kende een uitstekende testweek in zijn nieuwe Red Bull, maar Mercedes was wederom ijzersterk. En speelde Ferrari verstoppertje of zijn er echt problemen? Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen behandelen dit en nog veel meer in de nieuwste aflevering van de RacingNews365-podcast, die hieronder te luisteren is.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull