Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen wil Formule 1 domineren met Red Bull

De dominantie van Red Bull in de Formule 1 ligt jaren achter ons, maar Max Verstappen hoopt de sport in de komende jaren te gaan domineren met Red Bull.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull domineerde de Formule 1 voor vier seizoenen, in de periode 2010 tot en met 2013. Viermaal werd Red Bull kampioen bij de constructeurs en wist Sebastian Vettel de wereldtitel te veroveren. Als het aan Max Verstappen ligt gaan 'oude' tijden herleven.

"Het 2019-seizoen was erg positief voor ons. We presteerden op een continu niveau en kenden een sterk einde van het jaar", blikt Verstappen terug. "We wisten onze resultaten te maximaliseren aan het begin van het seizoen, zelfs toen we niet in staat waren om races te winnen. Onze strategie was goed en als we dat volgend seizoen ook weten te realiseren, wordt het een spannend seizoen."

Om de Formule 1 opnieuw te gaan domineren moeten zowel Red Bull als motorleverancier Honda nog een extra stap zetten. Mercedes is al zes jaar op rij het te kloppen team en ook in 2019 stond er geen maat op de Duitse renstal. Verstappen ziet Lewis Hamilton in zijn zilveren bolide dan ook als de te kloppen man in 2020.

"Mercedes is het dominante team en we liggen nog achter hen, omdat we nog enkele dingen missen op de auto. Ik denk dat we ook nog performance kunnen winnen met onze motor, maar iedereen wil zich verbeteren en ik ook. We willen niet op hetzelfde niveau presteren als onze concurrentie, we willen voor ze staan", aldus een zeer hongerige Verstappen.

"Iedereen binnen het team wil winnen, we hebben de winnaarsmentaliteit binnen ons team en willen de Formule 1 opnieuw domineren, zoals Red Bull voorheen deed. Dit betekent meer races winnen en hopelijk strijden voor de titel in 2020."

Kan Max Verstappen volgend jaar met Red Bull een gooi doen naar de titel? Het panel van de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, bestaande uit autocoureurs Tim en Tom Coronel evenals F1-journalist Ruud Dimmers spreken zich uit.

0 reacties