Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wil meer en maant Red Bull tot verbetering: "Concurrentie komt dichterbij"

De honger van Max Verstappen is na een succesvol 2023 nog niet gestild. De Nederlander ziet dat de concurrentie toeneemt en wil gauw verbeteringen zien bij Red Bull.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het rijtje van successen en records is ellenlang voor Max Verstappen. De Red Bull-coureur boekte in 2023 negentien overwinningen, haalde zijn derde wereldtitel binnen en reed meer dan duizend rondjes aan de leiding. Wel werd het verschil met de concurrentie steeds kleiner. De naaste belagers Ferrari, Mercedes en McLaren konden, zeker aan het einde van het seizoen, op verschillende circuits het tempo wat beter volgen. Verstappen heeft dat ook gezien en maant in gesprek met The Telegraph Red Bull tot actie.

"Als de reglementen lange tijd gelijk blijven, komt alles dichter bij elkaar", vertelt Verstappen. "Mensen beginnen dan te begrijpen in welke richting ze moeten ontwikkelen. Dus ik verwacht zeker meer concurrentie in 2024. We moeten verbeteren om ze voor te blijven, want je zag in de kwalificaties dat het altijd spannend was. De uitvoering in de races was vanuit ons gewoon beter."

Verstappen wil dominant blijven

Op de vraag of Verstappen de dominantie van dit seizoen of het spannende gevecht met Lewis Hamilton in 2021 leuker vond, is het antwoord duidelijk. "Ik zou zeker voor 2023 gaan. Het is veel beter, want we zijn competitiever en als team opereren we op een ander niveau. Toch vond ik het destijds een leuk seizoen, maar wat we nu doen vind ik ook tof. Je kan niet altijd een seizoen als 2021 hebben."

"Ik begrijp wel dat de spannende afloop van 2021 (Verstappen pakte de wereldtitel door Hamilton in de laatste ronde in te halen red.) goed is voor de sport", vervolgt de 26-jarige Nederlander zijn verhaal. "Maar uiteindelijk denk ik ook aan mezelf en wil ik meer winnen. Als je je in een dominante positie bevindt, wil je alleen maar meer winnen. Dat is de waarheid en het was ook zo toen andere teams de overhand hadden in het verleden."

Verstappen vindt bepaalde opmerkingen over zijn dominantie onjuist. "Het is oneerlijk om te stellen dat 'alles en iedereen gelijk moet zijn' nu ik veel win. Ik heb ook een periode gekend waarin ik wilde winnen, maar niet de mogelijkheid had. Op dat moment moesten we gewoon harder werken en beter worden."

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust