Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Wil met Gasly net zo'n goede band opbouwen als met Ricciardo"

Max Verstappen heeft volgend jaar binnen de Red Bull-gelederen een hoop om aan te wennen. De Renault-motor achter zijn kuipstoeltje wordt vervangen door een exemplaar van Honda, terwijl Pierre Gasly als nieuwe teamgenoot het stuurtje overneemt van Daniel Ricciardo.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo konden, vooral naast de baan, lezen en schrijven met elkaar. De lol die de twee tezamen hadden bij het opnemen van promotionele filmpjes spatte niet zelden van het scherm af. Hun professionele relatie was ronduit goed, wat binnen een team heel belangrijk is, weet Max Verstappen. "Daniel heeft altijd een lach op zijn gezicht en is van nature gewoon een ontzettend positief iemand. Dat zorgde voor een goede werksfeer binnen het team, wat heel belangrijk is. Je kunt beter zo iemand naast je hebben dan iemand die altijd chagrijnig is en geen woord met je wisselt", zo laat Verstappen op de website van zijn werkgever weten.

Na het vertrek van Daniel Ricciardo bij Red Bull komt Pierre Gasly aan boord als diens vervanger. Op persoonlijk vlak kunnen ze goed samen door één deur, maar hoe ze als teamgenoten samen gaan werken, is nog even afwachten. Verstappen ziet in zijn relatie met Ricciardo echter een voorbeeld van hoe het kan: "Met Daniel als teamgenoot heb ik geleerd hoe belangrijk het is dat de sfeer goed is, dus ik zal me ervoor inzetten om eenzelfde soort dynamiek met Pierre te creëren." Op de vraag wat Max Verstappen het meest gaat missen aan Daniel Ricciardo, zijn gezang óf zijn scheten, antwoordt Verstappen volmondig: "Allebei!"

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'