Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen wil verbetering zien: "Ik had meer verwacht van de Red Bull-bolide"

Max Verstappen had meer verwacht van de RB18. De regerend wereldkampioen begint het Grand Prix-weekend van Saoedi-Arabië met nul punten en een achterstand van 26 punten op WK-leider Charles Leclerc.

Tijdens de seizoensopener in Bahrein lag Max Verstappen lange tijd op podiumkoers, totdat de Nederlander en Red Bull-teamgenoot Sergio Perez uitvielen met een brandstofprobleem. Ondanks de uitvalbeurt oogt de RB18 competitief, maar Verstappen is nog niet tevreden. "Ik ben niet helemaal blij, want ik lag alsnog op de tweede plaats", zegt de regerend wereldkampioen tegen onder meer RacingNews365 . "Dat zijn natuurlijk veel punten, maar helaas haalden we de finish niet. Desalniettemin hebben we ervan geleerd, want we hebben min of meer een hele race gereden. Er is veel informatie beschikbaar." Voldoet de RB18 aan de verwachtingen van Verstappen? "Nee, dat deed hij niet. Ik had veel meer verwacht, maar we hebben hier zo onze redenen voor." De Limburger laat in het midden welke redenen het zijn. De GP van Saoedi-Arabië wordt in ieder geval beter, zo verwacht hij.

Verstappen: 'Moeten het beter doen als we willen vechten voor de titel'

Het probleem bij de bolides werd niet eerder gespot, waardoor het team van Verstappen in Bahrein te laat was toen het probleem aan het licht kwam. "We hebben het niet meegemaakt tijdens de testdagen, dus we wisten er niets van af. Ik weet niet hoe we het hadden moeten zien. Je kan zeggen dat het ongelukkig is, maar het hoort niet te gebeuren. Zo simpel is het." Max' conclusie is dan ook een harde: "Het was best wel slecht, maar daar is niets meer aan te doen. We moeten het beter doen als we willen vechten voor de titel. Je kan niet teveel races hebben zoals deze."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen