Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen wil verbetering zien: "Ik had meer verwacht van de Red Bull-bolide"

Max Verstappen had meer verwacht van de RB18. De regerend wereldkampioen begint het Grand Prix-weekend van Saoedi-Arabië met nul punten en een achterstand van 26 punten op WK-leider Charles Leclerc.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Tijdens de seizoensopener in Bahrein lag Max Verstappen lange tijd op podiumkoers, totdat de Nederlander en Red Bull-teamgenoot Sergio Perez uitvielen met een brandstofprobleem. Ondanks de uitvalbeurt oogt de RB18 competitief, maar Verstappen is nog niet tevreden.

"Ik ben niet helemaal blij, want ik lag alsnog op de tweede plaats", zegt de regerend wereldkampioen tegen onder meer RacingNews365. "Dat zijn natuurlijk veel punten, maar helaas haalden we de finish niet. Desalniettemin hebben we ervan geleerd, want we hebben min of meer een hele race gereden. Er is veel informatie beschikbaar."

Voldoet de RB18 aan de verwachtingen van Verstappen? "Nee, dat deed hij niet. Ik had veel meer verwacht, maar we hebben hier zo onze redenen voor." De Limburger laat in het midden welke redenen het zijn. De GP van Saoedi-Arabië wordt in ieder geval beter, zo verwacht hij.

Verstappen: 'Moeten het beter doen als we willen vechten voor de titel'

Het probleem bij de bolides werd niet eerder gespot, waardoor het team van Verstappen in Bahrein te laat was toen het probleem aan het licht kwam. "We hebben het niet meegemaakt tijdens de testdagen, dus we wisten er niets van af. Ik weet niet hoe we het hadden moeten zien. Je kan zeggen dat het ongelukkig is, maar het hoort niet te gebeuren. Zo simpel is het."

Max' conclusie is dan ook een harde: "Het was best wel slecht, maar daar is niets meer aan te doen. We moeten het beter doen als we willen vechten voor de titel. Je kan niet teveel races hebben zoals deze."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull