Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wist dat hij moeilijk weekend tegemoet ging: "Niets bijzonders"

Max Verstappen pakte in Spanje zijn 61e Grand Prix-zege uit zijn Formule 1-carrière. Toch ging het zeker niet vanzelf bij de drievoudig wereldkampioen, al wist hij zelf al dat het geen eitje zou worden.

Verstappen win Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen won de race in Spanje, maar dat ging zeker niet van een leien dakje. Lando Norris had met zijn McLaren de snellere auto, maar kwam niet verder dan de tweede plek. Voorafgaand aan het weekend bombardeerde de concurrentie Verstappen en Red Bull tot de topfavoriet voor de Grand Prix van Spanje. Maar Verstappen bleek helemaal niet zo'n grote voorsprong te hebben en eigenlijk had McLaren de snelste auto van de dag.

De baan in Barcelona is representatief voor de rest van het Europese seizoen, maar Verstappen wist al dat het niet zo gemakkelijk zou worden voor Red Bull in Spanje. "We zijn maar één jaar sterk geweest, want in 2022 was Ferrari de snelste. Vorig jaar waren we best goed, maar ik denk dat Mercedes best goed was op dat moment van het jaar. Het is dus een baan die goed voor ons was, maar niets bijzonders. Ik heb dus altijd al geweten dat het erg close zou worden", zo begint Verstappen zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365.

"En McLaren doet het gewoon heel erg goed. Ze hebben veel goede updates voor hun auto gebracht en ze lijken echt te werken. En van onze kant hebben we dingen aan de auto toegevoegd, maar waarschijnlijk levert het niet zoveel tijd op als wat anderen aan hun auto hebben toegevoegd. Dus nu is het aan ons om te proberen wat meer te vinden om weer een sprongetje vooruit te maken."

Daarbij haalt Verstappen een voorbeeld vanuit de race in Barcelona aan. "Ik denk dat het ons tijdens de race duidelijk ontbrak aan die snelheid. Ook toen we moesten pushen, konden we niet zo goed voor de banden zorgen als dat Lando bijvoorbeeld kon. Dit soort dingen zijn dus cruciaal op de meeste circuits waar je wat bandenslijtage hebt. We moeten proberen om daar beter in te worden", zo sluit Verstappen af.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership