Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen wordt het liefst niet in Singapore kampioen

Als het aan Max Verstappen ligt, dan wordt hij in het land van Honda kampioen. Volgend raceweekend in Japan. Als hij dit weekend al kampioen wordt, dan zou dat volgens hem betekenen dat hij heel veel geluk heeft gehad.

Max Verstappen kan dit weekend zijn tweede Formule 1-wereldtitel winnen. Dan moet hij echter wel de race winnen en dan moeten zijn rivalen het af laten weten. De Red Bull-coureur is naar eigen zeggen dan ook niet bezig met het kampioenschap. "Om eerlijk te zijn denk ik er echt niet aan", vertelt hij op het Marina Bay Street Circuit goudeerlijk ten overstaan van onder andere RacingNews365 . Het is een hele lastige opgave om dit weekend al de titel te winnen. Ik wil gewoon van het weekend genieten en de race proberen te winnen." "Japan zou mooier zijn om daar de titel te winnen. Daarom wacht ik liever op volgende week en bovendien heb ik veel geluk nodig om hier in Singapore de titel binnen te slepen. Daarom reken ik er niet op."

Japan speciaal voor Honda

Verstappen heeft niet alleen vanwege Honda een speciale connectie met Japan. Zelf reed hij zijn eerste Formule 1-meters ooit op het bochtige circuit en daar heeft hij nog warme herinneringen aan. "Ik kijk er enorm naar uit om terug te gaan naar Japan. Het is al even geleden en Suzuka is een geweldig circuit waar ik speciale herinneringen aan heb. Daar heb ik namelijk voor het eerst in een Formule 1-bolide gereden, in 2014 in de eerste vrije training. Dat zal ik nooit vergeten", glundert Max. "Daarnaast is het een soort thuis Grand Prix met Honda", vervolgt de Red Bull-man. "Dat GP-weekend is bovendien mijn eerste echte mogelijkheid om mijn tweede titel te veroveren. Ik kijk uit naar Singapore, maar ik kan ook niet wachten tot de volgende week. Het zou heel veel betekenen om de titel te winnen in Japan voor Honda en alle andere betrokkenen", aldus Verstappen.

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein