Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen wuift geruchten over Honda-vibraties weg

Volgens Max Verstappen zijn er geen ernstige problemen aan de Red Bull-Honda tijdens de tests in Barcelona. De Nederlander is juist blij met de manier waarop de partijen samenwerken aan de RB15.

Volgens geruchten uit de Formule 1-wereld zou de Honda-motor voor hinderlijke vibraties zorgen - een probleem dat zich ook voordeed toen het Japanse merk terugkeerde in de Formule 1 als motorleverancier voor McLaren in 2015. Afgelopen maandag gaf Red Bull-teambaas Christian Horner aan dat voor 2019 met Honda gekozen is voor het 'originele motorconcept'.

Max Verstappen haalt zijn schouders op als het gaat over die geruchten aan het einde van de derde testdag in Barcelona. "Tja, ik weet het niet. Weet je wat het is, mensen weten het altijd beter", redeneert hij in een reactie aan de verzamelde media, waaronder Racing News365 . "Er spelen veel dingen rondom de auto. Die is helemaal nieuw door de nieuwe aerodynamische regels, dus voor iedereen is het goed kijken welke richting we op moeten." Op woensdagochtend kon de Nederlander met 33 rondjes relatief weinig rijden. Zijn verklaring: "Dat waren allemaal kleine dingetjes. Omdat alles zo geïntegreerd zit in de auto, kan het langer duren om iets te verwisselen of aan te passen. Ook qua setup: als je wat wil aanpassen, dan duurt dat even." Volgens Verstappen verlopen de testdagen voor Red Bull tot nu toe juist voorspoedig: "We zijn altijd aan het ontwikkelen. Sommige dingen werken, sommige niet. Tot dusver ben ik blij, het voelt goed. Maar het is moeilijk te vergelijken met anderen. We zullen het zien in Melbourne."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"