Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen wuift Hamilton-vraag weg: "Om hem maak ik me geen zorgen"

Max Verstappen maakt zich geen seconde druk om een eventuele opmars van Mercedes en Lewis Hamilton. De Nederlander is alleen maar met zichzelf en Red Bull bezig.

Max Verstappen gaat in 2023 op voor zijn derde wereldtitel Formule 1. Zo makkelijk als vorig jaar zal het waarschijnlijk niet gaan, want zowel Ferrari als Mercedes timmeren achter de schermen hard aan de weg. Vooral Mercedes wordt in aanloop naar het komende Formule 1-seizoen gezien als de grote uitdager van Red Bull, maar helemaal 100% overtuigd lijkt Verstappen daar in gesprek met onder meer RacingNews365 niet van. "Het is lastig te zeggen hoe Mercedes er in 2023 voor zal staan. Aan het einde van het vorige seizoen leek het er zo nu en dan op dat ze het goed voor elkaar hadden, maar andere keren ook weer niet." "Vanuit mijn perspectief is het lastig te zeggen of ze alle problemen hebben opgelost, omdat ik geen deel uitmaak van het Mercedes-team. Dat gaan we dit seizoen zien, of ze alles goed genoeg hebben begrepen om zo de auto te kunnen verbeteren", zo redeneert de tweevoudig kampioen.

Ferrari?

En hoe zit het dan met Ferrari? Die mogen we toch niet uitvlakken? Daar is Verstappen het roerend mee eens. Alhoewel hij Mercedes als de voornaamste concurrent aanwijst, denkt hij dat de Italianen ook zeker mee zullen strijden om de wereldtitel. "Mercedes zal de voornaamste concurrent zijn, maar ik denk ook dat Ferrari sterk zal zijn. Hoe sterk is lastig te zeggen, maar Mercedes heeft de laatste jaren laten zien dat ze altijd sterk zijn en een sterke groep mensen hebben." "Ik vertrouw echter het Red Bull-personeel in Milton Keynes en geloof erin dat zij een sterke Formule 1-bolide hebben gebouwd, tezamen met de motor. Ik hoop dat we een sterk pakket hebben in de strijd met de concurrentie."

Hamilton?

Vorig jaar was hij bijna niet te bekennen in de strijd met Verstappen, maar Lewis Hamilton zal er na de verloren titelstrijd van 2021 en het mislukte afgelopen seizoen op gebrand zijn om terug te slaan. Als Verstappen naar die mogelijkheid wordt gevraagd, haalt hij zijn schouders op. "Om Hamilton maak ik me geen zorgen. We moeten ons op onszelf en op het verbeteren van onze Red Bull-bolide focussen. Er zijn altijd dingen die we beter kunnen doen, dat weten we, net zoals ook ik altijd dingen beter kan doen. Dat is het enige waar we controle over hebben, dus daar ligt onze focus."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi