Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wuift Hamilton-vraag weg: "Om hem maak ik me geen zorgen"

Max Verstappen maakt zich geen seconde druk om een eventuele opmars van Mercedes en Lewis Hamilton. De Nederlander is alleen maar met zichzelf en Red Bull bezig.

Hamilton Verstappen 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen gaat in 2023 op voor zijn derde wereldtitel Formule 1. Zo makkelijk als vorig jaar zal het waarschijnlijk niet gaan, want zowel Ferrari als Mercedes timmeren achter de schermen hard aan de weg.

Vooral Mercedes wordt in aanloop naar het komende Formule 1-seizoen gezien als de grote uitdager van Red Bull, maar helemaal 100% overtuigd lijkt Verstappen daar in gesprek met onder meer RacingNews365 niet van.

"Het is lastig te zeggen hoe Mercedes er in 2023 voor zal staan. Aan het einde van het vorige seizoen leek het er zo nu en dan op dat ze het goed voor elkaar hadden, maar andere keren ook weer niet."

"Vanuit mijn perspectief is het lastig te zeggen of ze alle problemen hebben opgelost, omdat ik geen deel uitmaak van het Mercedes-team. Dat gaan we dit seizoen zien, of ze alles goed genoeg hebben begrepen om zo de auto te kunnen verbeteren", zo redeneert de tweevoudig kampioen.

Ferrari?

En hoe zit het dan met Ferrari? Die mogen we toch niet uitvlakken? Daar is Verstappen het roerend mee eens. Alhoewel hij Mercedes als de voornaamste concurrent aanwijst, denkt hij dat de Italianen ook zeker mee zullen strijden om de wereldtitel.

"Mercedes zal de voornaamste concurrent zijn, maar ik denk ook dat Ferrari sterk zal zijn. Hoe sterk is lastig te zeggen, maar Mercedes heeft de laatste jaren laten zien dat ze altijd sterk zijn en een sterke groep mensen hebben."

"Ik vertrouw echter het Red Bull-personeel in Milton Keynes en geloof erin dat zij een sterke Formule 1-bolide hebben gebouwd, tezamen met de motor. Ik hoop dat we een sterk pakket hebben in de strijd met de concurrentie."
			© XPB
	© XPB

Hamilton?

Vorig jaar was hij bijna niet te bekennen in de strijd met Verstappen, maar Lewis Hamilton zal er na de verloren titelstrijd van 2021 en het mislukte afgelopen seizoen op gebrand zijn om terug te slaan.

Als Verstappen naar die mogelijkheid wordt gevraagd, haalt hij zijn schouders op. "Om Hamilton maak ik me geen zorgen. We moeten ons op onszelf en op het verbeteren van onze Red Bull-bolide focussen. Er zijn altijd dingen die we beter kunnen doen, dat weten we, net zoals ook ik altijd dingen beter kan doen. Dat is het enige waar we controle over hebben, dus daar ligt onze focus."

Ook interessant:

In de titelstrijd met Verstappen zijn de Mercedes-excuses op

De eerste RN365 F1-podcast van het seizoen is er! Tom Coronel, Rudy van Buren en host Joris Mosterdijk vellen hun oordeel over het nieuwe F1-seizoen, de Red Bull-launch, de nieuwe Red Bull-deal met Ford en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?