Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen zag kans op tweede wereldtitel verdwijnen: 'Dacht dat het klaar was'

Na een matige openingsfase van het Formule 1-seizoen had Max Verstappen de titelkansen van 2022 al bijna afgeschreven. Een grote achterstand op Ferrari werd echter al snel ingehaald, iets wat de Nederlander niet direct had verwacht.

Verstappen smoke
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen en Sergio Perez staan na de Grand Prix van Azerbeidzjan op de eerste en tweede plaats in het coureurskampioenschap van de Formule 1. Dit was niet vanzelfsprekend, want de uitvalbeurten bij Red Bull zorgden voor een matige start van het seizoen. Vooral Verstappen kende veel pech met twee uitvalbeurten.

De regerend wereldkampioen liet de hoop op het kampioenschap al vrijwel helemaal varen na een achterstand van meer dan 40 punten op Ferrari-coureur Charles Leclerc. "Toen het er op leek dat we een competitieve auto hadden, dacht ik: we gaan meedoen in het gevecht om de titel, maar na twee uitvalbeurten stond ik iets van 46 of 47 punten achter", legt Verstappen uit in de Talking Bull Podcast.

"Toen dacht ik: het is klaar, het gaat niet gebeuren. Of ten minste, het zal heel lang gaan duren om weer bij te kunnen benen." De hoop voor zijn tweede wereldtitel was even vervlogen, maar na een sterke reeks voor Red Bull was het al snel weer helemaal terug. "In een race of drie sloeg het helemaal om en nu staan we er alweer bij. Het is heel fijn, maar we weten nu ook dat het heel snel om kan keren."

Verstappen: 'Twee uitvalbeurten is al teveel'

Verstappen stond in de eerste acht Grands Prix van het seizoen slechts tweemaal geen podium, precies de twee uitvalbeurten door de betrouwbaarheidsproblemen bij Red Bull. De Nederlander legt uit dat dit koste wat kost voorkomen moet worden. "We moeten ons hierop focussen, twee uitvalbeurten is al te veel."

"Je kan veel snelheid hebben, maar als je uiteindelijk uitvalt, dan heb je er weinig aan", aldus Verstappen, die zichzelf alweer enige tijd WK-leider mag noemen. Concurrent Leclerc is ondertussen teruggezakt naar de derde plaats, nu er bij Ferrari juist problemen zijn met de betrouwbaarheid.

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

15 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt