Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen zat 's nachts schreeuwend voor zijn tv: "Nog nooit zo nerveus geweest"

Max Verstappen ging na afloop van de GP van Oostenrijk niet op tijd naar bed. Integendeel. Tot midden in de nacht schreeuwde hij zijn goede maat Shane van Gisbergen naar de overwinning.

Max Verstappen kent natuurlijk genoeg mensen uit de racewereld, maar niet met iedereen is hij dikke vrienden. Wel met V8 Supercars-coureur Shane van Gisbergen. De Nieuw-Zeelander deed afgelopen zondag mee als gastcoureur in de NASCAR Cup Series, het hoogste NASCAR-niveau.

En bij zijn debuut won hij meteen op geweldige wijze in de straten van Chicago. Goede vriend Verstappen - samen doen ze onder meer wel eens simracen - bleef er tot heel laat voor op, zo vertelt hij aan onder meer RacingNews365.

"Ik heb gekeken! Ik ben wakker gebleven om te kijken. Ik ben nog nooit zo nerveus geweest terwijl ik naar iemand anders keek die aan het racen was. Ik zat letterlijk schreeuwend voor mijn tv om hem naar de overwinning te schreeuwen", lacht Max.

De Nederlander is diep onder de indruk van Van Gisbergen. Verstappen prijst de coureur. "Dat hij won is echt heel, heel indrukwekkend. Om in die auto te springen, heel lastig te besturen auto's, en vervolgens de race compleet te domineren! Ik weet dat hij een geweldige coureur is en waar hij toe in staat is. Ik weet hoe goed hij is in verschillende disciplines. Hij is geweldig in de V8 Supercars, in rally-auto's en blijkbaar ook in NASCAR. Dat is Shane, een gestoorde 'rechtervoet remmer!'."

Rechtervoet remmer

Verstappen doelt met zijn opmerking op de bijzondere remtechniek van Van Gisbergen waar de drievoudig Australische Supercars-kampioen om bekend staat (zie de video hierboven). Hij gebruikt namelijk zijn rechtervoet om te remmen, terwijl hij tegelijkertijd met de hiel van diezelfde voet ook nog het gaspedaal gebruikt. Max heeft geen idee hoe zijn maat dat doet.

"Ik zie dat vaak op de simulator. Hij maakt namelijk deel uit van Team Redline. Soms racen we samen. Het is best gestoord dat hij met die techniek zo snel is, maar met die manier van rijden is hij bijvoorbeeld ook heel goed in het besparen van brandstof. Ik zou het niet kunnen, maar hij is er mee opgegroeid."

Zou Verstappen zelf wel eens mee willen doen aan een NASCAR-race? "Nee, dat is niet mijn stijl, denk ik. Ik vind het leuk om naar te kijken. Het is heel cool en ik was blij voor Shane, maar ik zou het prima vinden om zelf te gaan kijken, een biertje te drinken en van de show te genieten."

Check hieronder de samenvatting van de NASCAR-race van afgelopen zondag.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team