Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Waarom Verstappen heel erg benieuwd is naar de GP van Saoedi-Arabië

Aankomend raceweekend staat de GP van Saoedi-Arabië op het programma. Max Verstappen hoopt op een herhaling van vorig jaar, maar is wel benieuwd hoe anders de krachtsverhoudingen dit weekend zullen liggen ten opzichte van Bahrein.

Verstappen Bahrain Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dit weekeinde is het namelijk heel wat warmer in Djedda dan afgelopen weekend in Bahrein het geval was. Daar waar de race in Bahrein werd verreden met temperaturen ruim onder de twintig graden, zo zal dat dit weekend juist ruim boven de twintig graden zijn. Overdag wordt zelfs de 30 graden Celsius aangetikt, dus het asfalt zal ook aanzienlijk warmer zijn.

Max Verstappen is benieuwd wat dat gaat doen met de rangorde, want Bahrein is een zeer specifiek circuit, met ruw asfalt, terwijl de baan in Djedda juist minder zwaar is voor de banden. Dat vertelt hij vooruitblikkend op de race in Saoedi-Arabië, waar hij vorig jaar na problemen in de kwalificatie op wist te rukken naar P2, achter Sergio Perez.

"Als team hebben we een geweldige eerste race van het seizoen gehad en ik kijk uit naar de race in Djedda. Het is een semi-stratencircuit met echte hoge snelheden en minder bandenslijtage. Daarnaast wordt het ook wat warmer vergeleken met het raceweekend in Bahrein, dus het wordt interessant om te zien wat de verschillen in performance tussen alle teams zijn. De lay-out is ook compleet anders vergeleken met vorige week."

Hoe dan ook: Red Bull hoopt net zo sterk te presteren als een jaar geleden in Djedda. "Vorig jaar was het een goed circuit voor ons, dus laten we hopen dat we in 2024 iets vergelijkbaars kunnen en een geweldige prestatie neer kunnen zetten voor het team!"

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
Norris Waarom het uitdagen Verstappen de grootste F1-test is voor Norris