Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Zeker meer vermogen met Honda dan vorig jaar"

De Honda-motor in Max Verstappens gloednieuwe Red Bull RB15 is duidelijk krachtiger dan de Renault-krachtbron waarmee hij eerder reed. Dat stelt de Nederlander na de eerste Formule 1-testdagen van 2019.

Verstappen maakte vorige week de eerste meters met zijn nieuwe bolide op het circuit van Silverstone, tijdens een promofilmdag. Afgelopen maandag mocht de Nederlander de baan op in Barcelona om zonder beperkingen te ervaren hoe de nieuwe auto en motor het ervan af brengen.

"We hebben zeker meer vermogen dan afgelopen jaar", zegt Verstappen over de Japanse krachtbron in een gesprek met NU.nl . Ook over twee andere zaken betreffende de nieuwe samenwerking tussen Red Bull en Honda is de 21-jarige Limburger enthousiast: "Hoe alles werkte. En hoe de hele samenwerking is." Desondanks waagt Verstappen zich na de eerste twee van acht testdagen nog niet aan een voorspelling voor het nieuwe seizoen: "Ik vind het op dit moment nog altijd lastig zeggen waar we staan, dat is ook niet het doel. Voor ons is het belangrijk om zoveel mogelijk kilometers te maken en alles te begrijpen over de auto en de motor. Het draait nog niet om rondetijden in deze test. Afgelopen jaar zijn we vaak uitgevallen door kleine problemen, die proberen we nu al te fixen door veel kilometers te rijden."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi