© Getty Images / Red Bull Contenpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen zesde, Ricciardo weer snelste in tweede training

28 jul. 2017 15:30 Ruud Dimmers 0 reacties
De tweede training voor de GP van Hongarije werd tot twee keer toe stilgelegd na crashes. Pascal Wehrlein en Jolyon Palmer crashten hun bolides in de bandenstapels, waardoor er veel tijd verloren ging. Max Verstappen had veel hinder van de rode vlaggen en kon geen razendsnelle tijd noteren.

Crashes van Palmer en Wehrlein verstoren tweede training Hongarije

De tweede training begon aanzienlijk rustiger dan de eerste. Deze keer weinig spins en geen crashes en het was Lewis Hamilton die direct de boventoon voerde op de soft banden. Daarachter waren het Daniel Ricciardo en Max Verstappen die de top drie compleet maakten.

Na een half uur was het tijd voor de supersofts en doken de tijden naar beneden. Voor het eerst zagen we ook Ferrari op snelheid en Vettel nestelde zich aan kop voor Bottas en Raikkonen. 

Problemen waren er voor Kimi Raikkonen die met een technisch probleem stil viel. "Het gaspedaal werkt niet!" liet de uitrollende Ferrari-coureur weten. Op afstand resette het team een setting waarna het probleem zichzelf oploste en de Fin de box kon bereiken.

Daniel Ricciardo kwam niet veel later ook in actie op de supersofts. De Australiër ging direct naar de snelste tijd met een 1.18,4. Ondertussen was het Felipe Massa die twee keer binnen vijf minuten de achterkant van zijn Williams verloor en spinde. Zonder schade kon de Braziliaan zijn weg vervolgen.

Het wachten was op de snelle run van Max Verstappen. De Nederlander stond lange tijd in de pitbox tijdens de tweede training om veranderingen door te voeren aan zijn RB13. In zijn eerste vliegende ronde verbeterde Verstappen zijn tijd, maar moest hij nog vijf tienden toegeven op Ricciardo.

Pascal Wehrlein zorgde voor een rode vlag toen hij een flinke crash beleefde in zijn Sauber. In de snelste bochten van het circuit verloor hij de controle over zijn Sauber en crashte hard in de bandenstapels. Door de rode vlag lag de sessie ongeveer 15 minuten stil, wat de programma's van de diverse teams flink in de war schopte. Max Verstappen was net bezig aan zijn run, maar moest deze afbreken.

De heren waren goed en wel weer onderweg toen Jolyon Palmer zijn Renault in de bandenstapels parkeerde. Het was de tweede keer op vrijdag dat Palmer een bak schade reed. Teammanager Abiteboul schudde het hoofd bij het zien van de beelden. Juist Abiteboul verzekerde in Hongarije de media dat de Brit het seizoen mag afmaken, maar de positie van Palmer wordt toch echt onhoudbaar op deze manier.

Max Verstappen had wederom pech, want de Nederlander was snel onderweg op het moment dat Palmer crashte. De rode vlag zorgde ervoor dat er wederom veel tijd verloren ging.

In de slotfase richtten de coureurs zich allemaal op het rijden van een racesimulatie. Snelle tijden werden dan ook niet meer geklokt. Voor Max Verstappen betekende dit dat hij niet verder kwam dan een zesde positie, terwijl er zeker meer in had gezeten vandaag.

Vooraan was het Daniel Ricciardo, op twee tienden gevolgd door Vettel en Bottas. Daarachter waren het Raikkonen, Hamilton en Verstappen. Het team van McLaren was wederom goed onderweg met twee auto's in de top 10.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen