Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen zet de deur open voor elfde F1-team

Het sterke optreden van Oliver Bearman in de GP van Saoedi-Arabië roept weer de vraag op hoe talentvolle coureurs makkelijker een kans gegeven kunnen worden om in de Formule 1 te komen. Max Verstappen is er uitgesproken over.

Verstappen Saudi Win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de Formule 1 zien we dit seizoen dezelfde twintig coureurs op de grid waarmee we ook in 2023 zijn geëindigd. Geen rookies dus die de kans krijgen om te laten zien wat ze waard zijn in de F1. Door de afwezigheid van Carlos Sainz kreeg Oliver Bearman bij Ferrari een buitenkansje om zijn debuut te maken in de Formule 1. Met een zevende plek pakte hij deze kans met beide handen aan.

Maar hoe kun je jonge coureurs een structurele plek geven op de grid? Fernando Alonso startte zijn carrière bij het kleine Minardi. Dit team werd later overgenomen door Red Bull en omgedoopt tot Toro Rosso. Bij dat team kreeg Max Verstappen zijn kans om in 2015 te debuteren in de Formule 1. Op dit moment lijkt er geen plek in de F1 voor zo'n kleiner team waar jonge coureurs hun eerste stappen kunnen zetten in de koningsklasse. Interesse van teams zelf is er wel, ziet ook Verstappen.

"De laatste tijd is er natuurlijk veel interesse van nieuwe teams die willen meedoen, wat ik heel positief vind", doelt de Red Bull-coureur op onder meer Andretti. "Maar we moeten het ook in zijn geheel bekijken. Een paar jaar geleden waren teams niet rendabel, maar nu wordt de sport steeds populairder en dus dan gaat groeit ook de interesse. Wat mijzelf betreft, ik zou altijd blij zijn met meer teams, voor meer kansen voor (nieuwe, red.) mensen."

"Er zijn een heleboel geweldige coureurs die maar zeer beperkt de kans hadden of überhaupt nooit de kans hebben gekregen om in de F1 te komen. Met een nieuw team krijgen ze dan misschien wel een mogelijkheid om erin te komen. Maar het moet wel heel goed voorbereid zijn. Van mijn kant weet ik op dit moment natuurlijk niet hoe het zit. Ik ben niet bij de vergaderingen waar de plannen worden voorgesteld en ze laten zien hoe serieus alles is. Persoonlijk zou ik altijd meer teams verwelkomen, maar je moet naar de details te kijken om te zien hoe serieus alles is."

Ook interessant:

Meesterlijke Verstappen brengt kalmte in Red Bull-heksenketel

Daar is 'ie weer: een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast! Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken de GP van Saoedi-Arabië. Max Verstappen domineerde en zorgde tegelijkertijd voor rust bij Red Bull. Dat en nog veel meer passeert de revue!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'