© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen zet pole-record Vettel uit zijn hoofd

19 okt. 2018 11:34 Ruud Dimmers 2 reacties
Max Verstappen heeft al menig Formule 1-record verbroken, maar zelfs bij de jonge Nederlander gaat leeftijd een rol spelen. Het pole-record van Sebastian Vettel verbreken zit er waarschijnlijk niet in.

In bijna alle lijstjes die beginnen met 'de jongste' staat Max Verstappen bovenaan. Van de jongste F1-coureur ooit, tot en met de jongste winnaar van een Grand Prix. Er zijn echter nog een aantal records die de Red Bull-coureur op dat vlak nog niet in zijn bezit heeft. Een ervan is de jongste -coureur die poleposition veroverde.

Dat record is in handen van Sebastian Vettel die zichzelf in een Toro Rosso naar de pole trainde voor de Grand Prix van Italië in 2008. Een verregende kwalificatie op het natte circuit van Monza werd een dag later gevolgd door een sensationele zege. Vettel pakte zijn eerste pole in de leeftijd van 21 jaar en 73 dagen.

Max Verstappen trainde zichzelf als diverse keren naar een tweede startplaats, maar de tijd om het pole-record van Vettel te verbreken begint te dringen. De Nederlander is momenteel 21 jaar en 19 dagen oud.

"Ik zal er niet minder door slapen als ik het record niet verbreek", klonk het nuchter uit de mond van Verstappen. Dit in de wetenschap dat Red Bull dit seizoen het derde team in de pikorde is. Zelfs met een mogelijk natte kwalificatie in het vooruitzicht gelooft de Red Bull-coureur niet in een poleposition: "Ook onder die omstandigheden zijn de andere teams met een sterkere motor in het voordeel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen