Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen zet Red Bull op scherp: "Zo gaan we de titel niet winnen"

Max Verstappen heeft zich al vaker uitgesproken over de situatie bij Red Bull Racing en ook na de race in Groot-Brittannië roept Verstappen op tot actie. Red Bull is volgens de drievoudig wereldkampioen simpelweg te langzaam.

Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Op een gegeven moment leek Max Verstappen tevreden te moeten zijn met een vijfde plek in de Grand Prix van Groot-Brittannië. Een sterke laatste stint, een uitvalbeurt van George Russell en een foute strategie bij Oscar Piastri leverden Verstappen vervolgens twee 'gratis' plekken op, om vervolgens ook nog Lando Norris voorbij te steken. Uiteindelijk was P2 het eindresultaat voor de Nederlander.

Maar waarom was Verstappen aan het einde zoveel sneller? "We hebben de juiste banden onder de auto gezet. Dat waren de harde banden. De softs waren niet zo goed, alleen maar voor vier of vijf rondjes. Maar over het algemeen waren we tijdens de race veel te langzaam. Mercedes en McLaren waren beter. De bandenslijtage was niet goed op de mediums en toen het regende, had ik ook geen vertrouwen, omdat de grip helemaal weg was", zo vertelt Verstappen bij ORF.

"Daarna hebben we natuurlijk de juiste dingen gedaan, door van de slicks naar de intermediates te gaan en weer terug naar de slicks. Qua strategie was alles geweldig, maar we waren gewoon te langzaam." Maar had Verstappen dan zelf om de harden banden gevraagd? "Ik had natuurlijk nooit verwacht dat we voor zachte banden zouden kiezen. Maar toch, het was een geweldige beslissing van het team."

Kan Verstappen uiteindelijk leven met de tweede plek op Silverstone, waardoor hij zijn voorsprong heeft uitgebouwd in de WK-stand? "Ja...", zo begint de drievoudig wereldkampioen. "Maar we zijn te langzaam en zo kunnen we natuurlijk het kampioenschap niet winnen. Natuurlijk ben ik blij dat we een paar punten hebben gepakt op Lando. Maar als het zo doorgaat, wordt het natuurlijk nog een moeilijk seizoen", zo sluit Verstappen af.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"