Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen zet tweede titel voorlopig uit zijn hoofd: "Wil er niet aan denken"

Na de tweede uitvalbeurt in drie races wil Max Verstappen niet nadenken over de wereldtitel van 2022. Daarvoor lopen hij en zijn team al veel te ver achter.

Max Verstappen haalde tijdens de Grand Prix van Australië de finish niet. Voor de tweede keer in drie races dit seizoen gaat de regerend wereldkampioen Formule 1 met nul punten naar huis, waardoor hij slechts zesde staat in de tussenstand van het coureurskampioenschap. Ondertussen won Charles Leclerc wederom, waardoor hij zijn leiding in het WK kon uitbreiden. Tijd voor verandering bij Red Bull, voordat het te laat is. Verstappen zet alle titelaspiraties voorlopig in de ijskast, zo laat hij weten aan Sky Sports . "We lopen al mijlenver achter, dus ik wil niet eens denken over een kampioenschapsgevecht op dit moment. Ik denk dat het belangrijker is om races te finishen!" "Het was over het algemeen weer een slechte dag. We hadden niet echt de pace en ik moest vooral op de bandenslijtage letten, zodat ik het tot het einde vol kon houden. Het leek op een makkelijke P2, want ik wist dat ik Charles niet kon achterhalen. Het had geen zin om te proberen hem onder druk te zetten."

Red Bull doet op deze manier niet mee om de titel

Verstappen was druk bezig met het sparen van zijn banden, maar uiteindelijk eindigde hij zonder punten. "We finishten de race niet eens. Het is enorm frustrerend en onacceptabel!", aldus de regerend wereldkampioen. Al voorafgaand aan de race wist Verstappen dat er problemen waren. "Dit soort dingen... Als je voor de titel wil vechten, dan mag dit niet gebeuren." Wat er precies aan de hand was bij de bolide van Verstappen, dat moet duidelijk worden in Milton Keynes. Helmut Marko liet al weten dat het vermoedelijk ging om een brandstoflek, maar de Nederlander zegt dat er nog onderzoek wordt gedaan. "Ze moeten de auto onderzoeken", zegt hij.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"