Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen zet vraagtekens bij topsnelheid Mercedes: "Iedereen kijkt daar naar"

Max Verstappen zet nog altijd vraagtekens bij de ineens verbeterde Mercedes-krachtbron. Titelrivaal Lewis Hamilton is vanaf de Braziliaanse GP ineens razendsnel op de lange rechte stukken, tot verbazing van menig team en coureur op de grid.

Max Verstappen kon in Brazilië weinig betekenen tegen de razendsnelle W12-bolide met Lewis Hamilton aan boord. De Red Bull-rijder moet op de lange rechte stukken toegeven op de nieuwe krachtbron van zijn Britse titelrivaal. Verstappen vraagt zich af hoe Mercedes ineens enorm veel progressie heeft geboekt. "Ik zag niet veel toen hij me passeerde op het circuit, maar er zijn duidelijk een aantal dingen waar we naar moeten kijken", zegt Verstappen tegen onder meer RacingNews365 als hem gevraagd wordt naar de snelheid van Mercedes op de lange rechte stukken. "Natuurlijk moeten we kijken waarom hun topsnelheid zo hoog is."

Topsnelheid Hamilton onder de loep bij meerdere teams

De topsnelheid van Hamiltons nieuwe Mercedes-motor is volgens Verstappen een belangrijk onderwerp van gesprek in de Formule 1-wereld. "We moeten bekijken waarom het ineens een big deal is. Zeker weten dat iedereen er nu naar kijkt." Met nog drie races te gaan lijkt Hamilton weer richting de favorietenrol te kruipen in het kampioenschap van 2021. Verstappen leidt nog altijd de coureursstand van het WK met veertien punten, al wordt er op en naast het circuit keihard nog gestreden om elk puntje.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen