Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen ziet Mercedes zwalken: "Ziet er niet heel comfortabel uit!"

Ook Max Verstappen is opgevallen dat het bij Mercedes op dit moment niet heel lekker gaat. Toch durft hij het team nog zeker niet af te schrijven.

Op zijn 'vrije dag' schoof Max Verstappen in Bahrein aan voor een praatje met de Nederlandse pers, waaronder RacingNews365 . De Red Bull-coureur keek met een grote glimlach toe hoe Sergio Perez de laatste testdag op zich neemt en nam zelf uitgebreid de tijd om uit te slapen, te relaxen en zijn verplichte mediapraatjes af te werken. Hij zit goed in zijn vel en werd natuurlijk ook gevraagd naar het op het oog dominante optreden van Red Bull tijdens de testdagen. Kan hij zijn derde titel al met potlood opschrijven? "Dat is nog iets te vroeg denk ik! Ik denk wel dat het voor ons tot nu toe heel positief is verlopen, de testdagen. De balans van de auto was meteen goed, dus dan kan je natuurlijk meteen veel dingen gaan proberen met de set-up. Extreem links, extreem rechts, zeg maar. Dat is fijn. Dan kom je wel veel dingen te weten."

Mercedes?

Daar waar het bij Red Bull van een leien dakje gaat, zo gaat het bij Mercedes aanzienlijk minder. Ze lijken balansproblemen te hebben waarvan ze de oorzaak niet goed weten. Ook Verstappen is het opgevallen dat Lewis Hamilton en George Russell nog niet zo lekker gaan dezer dagen. Misschien moet hij maar een arm om ze heen slaan, om ze te troosten, grapt een journalist. "Daarvoor zijn we niet in de Formule 1", grapt Max terug. "Het kan een beetje circuitspecifiek zijn, dus je weet het nooit", aldus de Nederlander, die het niet raar vindt dat Toto Wolff en consorten zich voor het tweede jaar op rij hebben vastgebeten in hun veelbesproken autoconcept, dat in 2022 niet altijd de gewenste resultaten gaf. "Nee, want als je een heel nieuw concept moet bouwen in de winter, dan is dat heel lastig. Ik heb niet heel veel naar hen gekeken, maar het ziet er tot nu toe niet heel comfortabel uit", valt Max op, al durft hij Mercedes absoluut nog niet af te schrijven. "Je weet maar nooit wat ze vinden over een paar dagen in aanloop naar volgende week. Op dit moment vind ik het lastig zeggen van welk team we meer tegenstand zullen krijgen", aldus de tweevoudig kampioen.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje