Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ziet Monaco als 'eerste echte test': "Dat is nog wel een vraagteken"

Max Verstappen vindt dat Red Bull een belangrijke test tegemoet gaat in Monaco. Volgens de Nederlander gaan we nu zien of de problemen van vorig jaar zijn opgelost.

Verstappen Qualifying Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Had de RB19 uit 2023 zwakke punten? Bijna niet, zou je zeggen. Max Verstappen won 19 races en domineerde het kampioenschap, maar had het tóch lastig op stratencircuits. Hobbels en kerbstones pasten niet zo goed bij Red Bull, dat dit jaar met meer tegenstand te maken heeft vanuit McLaren en Ferrari. Verstappen vindt dan ook dat de Grand Prix van Monaco een belangrijke graadmeter gaat worden. Zijn de problemen opgelost?

"Het is de eerste echte test voor ons", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "We gaan zien of we het ten opzichte van vorig jaar beter voor elkaar hebben op dit soort circuits. Qua grip leek het beter te gaan, maar de kerbstones en hobbels zijn nog wel een vraagteken."

Uiteraard wordt ook de kwalificatie heel belangrijk op het krappe stratencircuit, beaamt Verstappen. "Je weet dat de zaterdag heel belangrijk is. De zaterdag is 99%, al kunnen er op zondag natuurlijk ook dingen fout gaan. De afgelopen jaren heeft de polesitter natuurlijk niet altijd gewonnen, mede door het weer. Maar het kan natuurlijk voor komen dat er iets fout gaat. Dat neemt alleen niet weg dat de kwalificatie heel belangrijk is."

De 26-jarige Nederlander waakt voor Ferrari en McLaren. "Ferrari is heel goed over kerbstones en hobbels. Je ziet de auto heel mooi bewegen zonder dat hij uitbreekt of grip verliest. Daar zijn zij de afgelopen jaren heel sterk in geweest. Op bepaalde circuits maakt dat meer uit dan op andere. Hier is het wel echt een voordeel. Over McLaren is het een beetje moeilijk te zeggen. Zij zien er soms ook wel goed uit over de hobbels, maar ze hebben op dit moment ook gewoon een hele sterke auto."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen