Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ziet 'ongelofelijk' Red Bull: "Maar dat wil ik niet jinxen!"

Het leven lacht Max Verstappen momenteel toe. Met twee overtuigende overwinningen in de eerste twee races in 2024 heeft hij al gelijk een gat geslagen in het kampioenschap. In Australië gaat hij op voor zijn tiende overwinning op rij, maar dan moet de auto natuurlijk wel meewerken.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen zit er ontspannen bij in Melbourne op de donderdag. Wie doet hem ook wat, hij domineert de Formule 1. Praktisch niemand twijfelt eraan dat de Nederlander dit jaar zijn vierde wereldtitel gaat bijschrijven.

Voelt Verstappen zich dan ook onverslaanbaar? "Ik denk er niet echt over na dat ik onverslaanbaar ben. Ik denk dat je als coureur altijd moet geloven dat je de beste op de grid bent. Ik maak me er ook niet echt zorgen over dat ik er zo over denk. Ik geniet, voel me goed met de auto en dat is genoeg", zegt hij tegen onder meer RacingNews365.

"Ik weet dat als ik naar het raceweekend ga, dat ik altijd probeer om het zo goed mogelijk te doen, om echt alles te maximaliseren. En als je een geweldige auto hebt, dan ben je in staat om geweldige dingen te doen", aldus Verstappen.

'Veel kleine details'

Wat ook helpt: een betrouwbare auto. "Dat is niet altijd zo geweest!", grapt de drievoudig wereldkampioen. "Daar wil ik ook niet teveel over nadenken of dat jinxen. De laatste twee, tweeënhalf jaar zijn ongelofelijk geweest als ik kijk naar het team qua betrouwbaarheid. En dat willen we natuurlijk zo houden en daar werken we aan."

Verstappen is de torenhoge favoriet in Australië, maar hoe schat hij zelf zijn kansen in? "Dat hangt af van veel kleine details. We moeten er zelf voor zorgen dat we een auto op de baan zetten met een goede balans en dat we de banden goed begrijpen. Ze zijn dit jaar natuurlijk zachter. Als we dat doen, dan zouden we een sterke auto moeten hebben."

Na twee avondraces is het nu weer tijd voor een ouderwetse race bij daglicht. Al had Verstappen niet zoveel problemen met die latere tijdstippen. "Ik vind het niet erg om vrij laat op de dag wakker te worden, ik ben meer een nachtmens zou ik zeggen. Maar races in daglicht zijn ook prima. Wat zeker beter is, is dat de race wat vroeger op de dag is, want de zon stond vorig jaar vrij laag. Hopelijk helpt het wat voor de zichtbaarheid", sluit Verstappen af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China