Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ziet weinig valkuilen vooruitblikkend op 'thuisrace' GP Groot-Brittannië

De Formule 1-teams en coureurs hebben na de Grand Prix van Oostenrijk weinig tijd om bij te komen, want vijf dagen na de race op de Red Bull Ring begint het volgende raceweekend in Groot-Brittannië. Max Verstappen blikt kort vooruit op de komende race op Silverstone.

Dat Red Bull ook in Groot-Brittannië de favoriet is voor de zege, dat zullen weinig Formule 1-volgers ontkennen. Tot nu toe won het Oostenrijkse topteam alle races van het seizoen, met het grootste aantal overwinningen voor Max Verstappen. De Nederlander leidt het kampioenschap met een comfortabele voorsprong en kende in Oostenrijk een nagenoeg perfect weekend met P1 in alle sessies, de overwinning én de snelste raceronde.

Een prachtig resultaat voor Red Bull op hun eigen circuit, maar veel tijd om er bij stil te staan is er niet. Het F1-circus reist namelijk direct door naar Silverstone voor de volgende ronde. "Dit wordt opnieuw een thuisrace voor ons", zo begint Verstappen vooruitblikkend op de Grand Prix van Groot-Brittannië 2023. "Dit circuit is geweldig en ik ben heel benieuwd hoe de RB19 zal presteren hier."

"Er is altijd een goede sfeer met veel gepassioneerde fans. Oostenrijk was fantastisch en hopelijk kunnen we net zo'n sterk weekend hebben in Silverstone, met een solide en nette performance."

De Nederlander ziet slechts weinig valkuilen voor de GP van Groot-Brittannië, al kan een regenbui hier en daar misschien nog voor wat sensatie zorgen. "Je weet nooit wat het weer zal doen hier, dus dat kan nog wat verandering brengen."

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Overrompeld door bizarre onthulling Newey: "Jij sluipmoordenaar!"