Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen zweept Red Bull op voor Italiaanse GP: "Zo kan de titelstrijd worden beslist!"

Twee dagen na zijn daverende zege in Zandvoort ligt de focus van Max Verstappen al op de volgende race in Italië. Komend weekend staat deze op het programma. Max blikt vooruit.

Voor het oog van tienduizenden uitzinnige fans ging Max Verstappen aan de haal met de zege in Zandvoort. Naar eigen zeggen was het geweldig, maar nu wil hij zich toch al snel weer focussen op de aanstaande race: de Grand Prix van Italië. "Ik had in Zandvoort niets beters kunnen wensen, maar nu ligt mijn focus toch echt op Monza!", zo laat hij optekenen in zijn vooruitblik op het aanstaande raceweekend. "De Italiaanse Grand Prix staat namelijk om de hoek en in het kampioenschap is het heel spannend. Het vieren van de overwinning kan dus wachten en het is belangrijk om tussen de weekenden uit te rusten", zo oordeelt Max, die afgelopen weekend naar eigen zeggen niet meer druk voelde dan tijdens andere Formule 1-raceweekenden. "Men denkt altijd dat er meer druk op de schouders van coureurs ligt tijdens hun thuisrace, maar voor mij is het juist een race waar ik meer van kan genieten. Je zit niet in je auto denkende dat je moet presteren, want je moet altijd presteren in de Formule 1, dus het maakt geen verschil. Voor mij maakt het geen verschil qua druk of het wel of niet mijn thuisrace is." Ondanks de overtuigende zege in Zandvoort mag zijn team niet zomaar de voet van het gaspedaal halen, oordeelt de Red Bull-coureur. "Natuurlijk was het mooi om ook daadwerkelijk te kunnen presteren in eigen land, al helemaal voor het oog van de koninklijke familie, maar het hele team was gewoon briljant. Strategisch waren we heel scherp, maar ik snap dat niet elk weekend zal verlopen zoals in Zandvoort, dus we moeten als team blijven werken en blijven pushen. Er zijn namelijk nog heel wat races te gaan", benadrukt hij. Artikel gaat verder onder de afbeelding .

In Monza wacht Verstappen en zijn team weer zo'n lastig raceweekend, met een circuit dat op papier beter past bij grote concurrent Mercedes. De Nederlander beaamt dat. "Ik verwacht dat de Grand Prix van Italië beter past bij Mercedes, want de afgelopen jaren was dit niet ons beste circuit. Dit jaar zijn we echter competitiever, dus je weet het nooit!" "Als we doorgaan waar we zijn gebleven, goed samen werken als een team en elk detail perfectioneren, dan kunnen we competitief zijn. Mercedes zal echter misschien het voordeel hebben van topsnelheid ten opzichte van ons", vreest de Nederlander, die vooruit kijkt naar een nieuwe zee met supporters. Dit keer niet oranje, maar rood gekleurd. "Op papier lijkt het circuit heel makkelijk, maar het is eigenlijk heel lastig om een perfect rondje te rijden vanwege de low downforce set-up waarmee we rijden en de lange remzones waarin de wagen veel beweegt. Het is een hobbelig circuit met oud asfalt en de fans zijn er enorm gepassioneerd. Natuurlijk zijn vele fans voor Ferrari, maar ze houden gewoon van de Formule 1 en het is mooi om die energie te zien bij de Italianen." Tot slot hoopt Verstappen dat zijn team net zo doorgaat als afgelopen wekend in Zandvoort, waar Red Bull foutloos was. Gevraagd naar de strijd om de constructeurstitel, waarin Red Bull een kleine achterstand heeft op Mercedes, vertelt hij dat het op de details aan zal komen. "Ik denk niet dat het ene team een groot voordeel heeft ten opzichte van het andere team." "In Zandvoort zag je in de kwalificatie en de race dat beide wagens aan elkaar gewaagd waren en Lewis ons constant onder druk zette. Dat betekende dat we geen fouten konden maken. Niet op het circuit, niet in de pitstraat en niet aan de pitmuur, en we hebben ook geen fouten gemaakt. Het zullen de details worden die het verschil gaan maken. Als je een raceweekend begint, moet je hard werken als team aan de set-up en het finetunen van alle details. Zo kan de titelstrijd worden beslist", zo sluit de Red Bull-coureur wijselijk af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"