Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Red Bull heeft duidelijk werk aan de winkel"

Max Verstappen heeft na afloop van de vrijdag in Barcelona gemengde gevoelens overgehouden aan de twee eerste vrije trainingen. De Nederlander ziet dat zijn team werk aan de winkel heeft, maar tegelijkertijd ook iets goed doet.

Na afloop van de tweede vrije training, die met het oog op de rest van het weekend het meest representatief hoort te zijn voor de krachtsverhoudingen, is Max Verstappen niet helemaal tevreden. Vooral over een enkele ronde kan het beter, getuige ook zijn vijfde plaats aan het einde van VT2. De Nederlander laat aan het einde van de dag dan ook zijn licht schijnen over het verloop van de vrijdag, gedurende welke hij positieve en negatieve punten zag. "Het was lastig om de juiste balans te vinden, zeker met deze warmte. We hebben dan ook duidelijk nog wat werk aan de winkel over een enkele ronde. De langere runs zagen er echter best prima uit, dus daar ben ik blij mee. We moeten nu de middenweg weten te vinden."

Balans nog niet onder controle

Verstappen wil graag nog een net wat betere balans hebben voordat hij op zaterdag aan de kwalificatie begint. Dat de temperaturen ook op zaterdag en zondag erg hoog zijn, is in ieder geval al een meevaller, omdat het betekent dat de data van vrijdag zeer bruikbaar zal zijn. "De warmte is zwaar voor de banden op dit circuit. Qua balans hebben we dat nog niet helemaal onder controle, maar we weten in ieder geval dat het qua temperaturen dit weekend erg constant zal zijn. We kunnen dus in ieder geval met die kennis verder gaan." Als Max tot slot gevraagd wordt naar Mercedes, dat tijdens VT2 weer helemaal mee leek te doen, blijft hij stoïcijns en focust hij zich op zijn eigen team. "Ja, ik heb het ook gezien. Ik kan zien hoe we ervoor stonden, dus daarom zeg ik ook dat we moeten werken aan onze pace over een enkele ronde."

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen