Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

"Verstappens talent draait om meer dan snel zijn in de Formule 1"

De Grand Prix van Oostenrijk kende in 2018 een vrij verrassende winnaar: Max Verstappen. Pirelli-topman Mario Isola kan zich die dag nog goed heugen en licht toe hoe de Red Bull-coureur juist toen zijn uitzonderlijke talent liet gelden.

Max Verstappen Oostenrijk 2018
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Max Verstappen won de Grand Prix van Oostenrijk in 2018 onder zeer warme weersomstandigheden. Zowel de Mercedessen (die daar ook kampten met betrouwbaarheidsproblemen) als de Ferrari's hadden daardoor last van blaarvorming op de banden, terwijl de Nederlander juist optimaal wist om te gaan met zijn rubber.

"Ik herinner die dag in Spielberg nog heel goed", aldus Mario Isola, de sportief directeur van Pirelli, in gesprek met RacingNews365.

"Op de Red Bull Ring draait het door de zeer lange rechte stukken en langzame bochten om tractie en remmen. Maar er zijn ook twee snelle linkerbochten waar je met koude rechterbanden aankomt, die juist daar tóch grip moeten geven. Dus moet je vooral de achterbanden zéér goed managen. Anderzijds wil je uit langzame bochten steeds vroeg op het gas voor maximale tractie. Max wist dat toen perfect te balanceren."

De Italiaan beargumenteert dat juist dit optreden het talent van de Nederlander als Formule 1-coureur onderstreept: "Hij is een écht toptalent en dat zeg ik niet als enige. Talent in de moderne F1 draait niet alleen om snelheid, maar juist ook goed omgaan met de auto en vooral de banden - twee uur lang consistent zijn. Anders rijd je alles zo stuk."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Oostenrijk 2019?

Speel mee en win een van de twee gesigneerde Max Verstappen caps!

Speel mee

13 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull