Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappens 'win-droogte': vervelend record nog niet in zicht

Wanneer gaan we Max Verstappen weer op de hoogste trede van het podium zien? Inmiddels wacht de leider in het WK alweer acht races op een overwinning in de Formule 1, maar zijn record voor achtereenvolgende races zonder zege lijkt gelukkig ver weg.

Verstappen win Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen heeft inmiddels al acht GP's niet meer gewonnen. De laatste zege van de regerend wereldkampioen dateert van 23 juni, de GP van Spanje. Sindsdien stond hij nog wel drie keer op het podium, maar van de bovenste trede van het podium kon hij sindsdien niet meer genieten. De zeges die na de GP van Spanje nog volgden gingen naar Mercedes (Hamilton (2) en Russell), McLaren (Norris (2), Piastri (2)) en Ferrari (Leclerc).

Dat we het opmerkelijk vinden dat de Nederlander acht races op rij 'droog' staat zegt toch opmerkelijk veel over het machtsvertoon van Verstappen van de afgelopen jaren. Hij staat inmiddels op 61 GP-zeges en 3 wereldtitels in de Formule 1, vooral omdat het de afgelopen vier seizoenen regelmatig raak was voor Verstappen. Vanaf de start van het seizoen van 2021 tot nu won hij maar liefst 51 (!) van de 84 verreden GP's. 

We moeten dan ook terug naar het corona-seizoen 2020 voor een nog langere periode van 'win-droogte' voor Verstappen. In dat jaar won Verstappen op 9 augustus nog in Silverstone, maar zijn volgende zege zou pas tijdens de slotrace in Abu Dhabi komen. In de elf tussenliggende races slaagde Verstappen er dus niet in om nog een zege op zijn naam te schrijven, maar hij stond toen wel zes keer op het podium. Daarbij kreeg hij echter ook 4 DNFs achter zijn naam.

Toch heeft Verstappen ooit al eens langer moeten wachten tussen twee overwinningen, want in zijn eerste jaren bij Red Bull zaten er maar liefst dertig races tussen twee zeges. Na zijn onverwachte overwinning tijdens de Grand Prix van Spanje van 2016 stond hij tijdens de Grand Prix van Maleisië van 2017 pas weer op het podium, waardoor zijn tweede Formule 1-zege dus relatief lang op zich liet wachten. Het is echter te hopen dat de Nederlander de komende jaren niet meer in de buurt zal komen van dat toch vrij vervelende record. 

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"