Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Vertrek Carlos Sainz groot verlies voor Toro Rosso'

Met nog enkele races te gaan vertrok Carlos Sainz bij Toro Rosso en maakte hij de overstap naar Renault. Voor het Italiaanse team een fikse aderlating, te meer omdat teamgenoot Kvyat de draad kwijt was. Lijdzaam moest Toro Rosso toekijken hoe Renault uiteindelijk de zesde positie in het WK veroverde.

Franz Tost, teambaas van Toro Rosso, vindt het vertrek van Carlos Sainz een groot verlies voor het team. De Spanjaard scoorde uiteindelijk 48 van de 53 punten die Toro Rosso in 2017 behaalde. " Het was een groot verlies omdat Carlos de meeste punten scoorde voor het team. Hij kende onze auto, ging uitstekend om met de banden en had een prima samenwerking met het team. Zijn vertrek was een groot verlies voor ons team." Teamgenoot Daniil Kvyat zakte steeds verder weg en werd uiteindelijk geslachtofferd en vervangen door Brendon Hartley. Teambaas Tost laat aan Racer.com weten dat hij nog altijd gelooft in het talent van de jonge Rus. " Ik vind Daniil een erg goede coureur. Hij is snel en als het lekker loopt dan is hij erg snel. Dat liet hij in het verleden zien, met het winnen van het GP3-kampioenschap, races in de F3, hij stond op het podium in de F1 enzovoort. Hij liet al zien waartoe hij in staat is, maar door diverse redenen konden het team en Carlos het dit seizoen niet laten zien."

Franz Tost steekt ook de hand in eigen boezem. Het falen van Kvyat lag niet alleen aan de coureur zelf. "Dat lag zeker niet alleen aan hem, want onze auto was niet betrouwbaar genoeg. Hij verloor zijn vertrouwen en dan is het lastig om terug te keren. Ik denk dat dit met hem aan de hand was en vind het jammer dat hij niet meer bij ons is. Ik hoop dat hij snel terugkeert in de Formule 1."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie