Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Vertrek van Alonso is een enorm verlies voor de Formule 1"

Na de Grand Prix van Abu Dhabi veranderen er een hoop dingen in de Formule 1. Charles Leclerc, Daniel Ricciardo, Kimi Raikkonen, Pierre Gasly, Carlos Sainz en waarschijnlijk Lance Stroll veranderen van team, een aantal rijders zal de koningsklasse verlaten. Eén van hen is een levende legende: Fernando Alonso.

Na zeventien seizoenen (2001, 2003-'18) op het allerhoogste niveau te hebben geacteerd vindt de tweevoudig wereldkampioen het genoeg geweest. Wat Alonso precies gaat doen in de toekomst is nog onduidelijk, maar dat hij in 2019 niet op de grid staat is zeker.

Tijdens de rijderspersconferentie voor de Grand Prix van Mexico worden de vijf aanwezige coureurs naar hun mening over de wereldkampioen van 2005 en 2006 gevraagd. Carlos Sainz trekt daarbij fel van leer: de landgenoot van Alonso benadrukt dat zijn vroegere idool waarschijnlijk wel was gebleven, als de Formule 1 niet zo voorspelbaar was geweest. "Het is een ongekend verlies voor de F1", treurt Sainz om zijn mede-Spanjaard. "Fernando is een van de beste coureurs in de wereld van de gemotoriseerde sport op dit moment en de Formule 1 moet bij zichzelf te rade gaan waarom hij ons de rug toekeert. Waarom is er zo weinig competitie op de grid? Fernando heeft op mij in ieder geval veel indruk gemaakt, hij was de reden waarom ik Formule 1-coureur wilde worden. Om tegen hem te racen was een droom die uitkwam." Max Verstappen strooit iets minder met superlatieven, maar begrijpt waarom Alonso de F1 verlaat. "Hij is een winnaar en heeft al een tijdje niet meer gezegevierd in de Formule 1." Kimi Raikkonen bekijkt het relativerend: "We komen allemaal een keer, en we gaan allemaal een keer. Zo is het nu eenmaal. Fernando en ik hebben door de jaren heen geweldige gevechten met elkaar gehad."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"