Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vervangen camera's de achteruitkijkspiegels in de Formule 1?

Het eigenlijk een wonder dat het idee van naar achteren gerichte camera's ter vervanging van de achteruitkijkspiegels in de Formule 1 nooit is geopperd. In het huidige digitale tijdperk zou dat volgens technisch F1-analist Craig Scarborough helemaal niet misstaan.

In de Motorsport Show bespreken host Peter Windsor en tech-goeroe Craig Scarborough enkele incidenten van de Azerbeidzjaanse Grand Prix. De twee stippen het beperkte zicht naar achteren via de achteruitkijkspiegels aan en filosoferen over een mogelijke oplossing. Craig Scarborough oppert het idee van een naar achteren gerichte camera: "We hebben geen spiegels meer nodig in de moderne en technische Formule 1. Waarom maken we niet net als in het WEC gebruik van camera's? Deze geven het volledige beeld naar achteren toe, dit in tegenstelling tot spiegels."

"Daarnaast zijn spiegels klein, bieden beperkt zicht, en de bevestiging ervan op de auto's is vaak fragiel" , vervolgt Scarborough. "We zien ook in de Formule E al dergelijke onboard-camera's naar achteren gericht staan. De beelden daarvan zijn leuk voor de kijkers, maar zouden ook zeer nuttig kunnen zijn voor de rijders. Bovendien hebben we nu in de Formule 1 de halo waar je het beeldscherm op zou kunnen monteren."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"