Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Vervangende' Formule 3-klasse nog voor start seizoen opgeheven

De Formula European Masters gaat bij nader inzien toch niet door. Deze klasse had het gat van het ter ziele gegane Europese Formule 3-kampioenschap in moeten nemen, maar omdat er niet genoeg inschrijvingen zijn heeft de organisatie besloten de complete serie te schrappen.

Hoe zat het ook alweer - in de afgelopen jaren werd het EK Formule 3 afgewerkt in het voorprogramma van de DTM. In die serie reden onder meer Max Verstappen (2014), Lance Stroll (2015-'16) en Lando Norris (2017). Omdat de FIA graag de F3, F2 én F1 in hetzelfde raceweekend ziet, werd de F3-naam overgenomen en de GP3 Series zodoende omgedoopt.

De restanten van de 'oude' F3-klasse zouden als Formula European Masters door het leven gaan, echter: er was amper animo voor de nieuwe serie. Als een van de weinige deelnemende teams had het Nederlandse Van Amersfoort Racing al een rijder aangewezen, in dit geval de Duitse Sophia Floersch. Teameigenaar Van Amersfoort liet anderhalve maand geleden in een exclusief gesprek met RacingNews365 al weten 'niet in te kunnen schatten' wat het seizoen 2019 voor zijn equipe zou brengen. Nu is het dus duidelijk dat er in ieder geval niet wordt gereden in de Formula European Masters. Van Amersfoort Racing heeft een succesvol Formule 4-team wat veel aandacht zal krijgen, mogelijk wordt er met de oude F3-wagen uitgeweken naar de Formule 3 regionaal-klasse waarin onder meer Enzo Fittipaldi uit zal komen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"