Vettel: '31 december is deadline om mijn contract te verlengen'

21 jul. 2017 09:14 Ruud Dimmers 0 reacties
Sebastian Vettel heeft geen haast om zijn contract met Ferrari te verlengen. De huidige nummer een van de WK-stand vormt de sleutel tot de rijdersmarkt voor 2018. Zijn contract loopt eind 2017 af en zo lang er geen nieuwe deal met Ferrari is, zal ook Mercedes geen deal sluiten met Valtteri Bottas. Het Duitse team is ook geïnteresseerd in Vettel.

Houdt Vettel Ferrari aan het lijntje?

Vettel en Ferrari behaalden in de afgelopen tweeënhalf jaar niet de gedroomde successen. In 2017 moet daarin verandering komen en het seizoen begon goed voor de Italiaanse renstal. Sebastian Vettel voert nog altijd de leiding in het WK aan, maar concurrent Mercedes had in de laatste vier races de overhand en het gat lijkt per race groter te worden.

Ferrari-baas Sergio Marchionne heeft een contract ter waarde van 120 miljoen klaarliggen voor drie seizoenen voor de Duitser, maar vooralsnog heeft Vettel geen haast en houdt hij alle opties open. Het meest waarschijnlijke scenario is dat Vettel bijtekent, maar boze tongen beweren dat hij afwacht hoe Ferrari zich ontwikkelt in de komende races. Is het Italiaanse team wederom in verval en voorbijgestreefd door Mercedes, of slaat het nog terug? 

Ik denk dat 31 december mijn deadline is
Vettel

Sebastian Vettel liet aan Gazzetta dello Sport weten dat hij weinig reden tot klagen heeft. "Ik kan niet klagen.. en Duitsers klagen normaal gesproken altijd. In deze situatie ben ik niet zo Duits, want ik ben tevreden."

"Ik verwacht niet dat er volgend seizoen veel veranderingen zijn, maar ik heb geen haast."

Op de vraag wanneer Vettel de knoop over zijn toekomst doorhakt, antwoordde hij gevat:

"Normaal gesproken begint je contract op 1 januari en loopt het op 31 december af. Ik denk dus dat 31 december mijn deadline is."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen