Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: 'Alonso hield mij bewust op om Ricciardo te helpen'

Sebastian Vettel bekroonde een geweldige inhaalrace in Maleisië uiteindelijk met een knappe vierde plek. De Duitser houdt daarmee nog steeds zicht op zijn vijfde wereldtitel. Toch had er volgens hem nog meer in gezeten als Alonso mee had gewerkt.

Sebastian Vettel was het voornaamste slachtoffer van de kwalificatie van de GP van Maleisië. Door een elektrisch probleem kon hij geen tijd neerzetten en was hij veroordeeld tot een inhaalrace. Vettel rukte dan ook snel op vanaf P20 naar voren. Even leek hij nog een serieuze aanval op de derde plek van Daniel Ricciardo te kunnen doen. De Australiër kreeg echter wat lucht dankzij de medewerking van Fernando Alonso. De Spanjaard ging namelijk vrij eenvoudig voor Ricciardo aan de kant maar hield vervolgens Vettel op toen deze hem wilde passeren. Over de boordradio uitte Vettel al zijn ongenoegen over deze actie van Alonso. " Kom op Alonso, echt? Ik had meer van je verwacht!"

Natuurlijk wilde de pers na afloop meer weten van dit incident. Vettel verklaarde dan ook dat hij op meer medewerking van Alonso had gerekend. "Ik geloof dat iedereen wel weet dat Alonso een hekel heeft aan Ferrari. Volgens mij heeft hij daarom besloten om Daniel een handje te helpen. Als je op zo'n moment in de auto zit, dan word je daar nogal pissig over. Hij laat één heel gemakkelijk er voorbij en gaat dan recht voor je neus rijden. Maar ja, wat doe je er tegen?" Volgens Alonso is er echter niks aan de hand. "Ik heb het nog niet teruggezien op tv maar vanuit de auto zag het wat mij betreft er goed uit. We horen hem altijd jammeren over 'blauwe vlaggen, dit was gewoon één van de velen." Teamadviseur Helmut Marko liet aan Sky Sports weten dat Red Bull wel blij was met de onverwachtse steun van Alonso. "Alonso was zeker erg behulpzaam. Het was zeker niet vervelend hoe hij zich tegenover ons heeft opgesteld."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie