Vettel baalt van zichzelf: "Overwinning weggegooid"

22 jul. 2018 17:04 René Oudman 0 reacties
Vanaf de poleposition gestart leek er geen vuiltje aan de lucht voor Sebastian Vettel, die op weg was naar een overwinning voor eigen publiek op de Hockenheimring. Een dure stuurfout maakte echter een einde aan het sprookje: Vettel viel met nog vijftien ronden te gaan vanuit leidende positie uit.

“Ik heb het zelf weggegooid”, erkent een eerlijke Vettel tegenover de camera van Ziggo Sport. “Het is een klein foutje, maar het had een grote impact op het raceverloop. De achterwielen blokkeerden door mijn eigen schuld en zodoende miste ik de bocht. We hoeven niet te analyseren wat er precies is voorgevallen”, baalt de Duitser.

“Tot het incident ging het erg goed, we hadden de snelheid en konden de wedstrijd controleren. Het is doodzonde dat het in de grindbak is geëindigd. Het was mijn eigen fout, tot dat moment deden we alles goed.”

Vettel had voor aanvang van de Grand Prix van Duitsland een voorsprong van acht punten ten opzichte van Lewis Hamilton om wat betreft de strijd om de titel, maar dat voordeel is door de gebeurtenissen op de Hockenheimring omgebogen in een achterstand van zeventien punten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen