© Scuderia Ferrari

Nieuwsoverzicht

Vettel blij dat stewards niet ingrepen: "We zijn geen kleine meisjes"

02 sep. 2018 17:22 René Oudman 4 reacties
Het grote doel van Sebastian Vettel voor de Grand Prix van Italië was om zoveel mogelijk punten in te lopen op titelrivaal Lewis Hamilton. De kansen van de Duitser liepen echter in de eerste ronde al een gigantische deuk op - Vettel ging achterstevoren in de Variante della Roggia en moest achteraan aansluiten. Tot overmaat van ramp won Hamilton de wedstrijd, Vettel kwam niet verder dan P4.

Drieënvijftig ronden na het akkefietje met Hamilton, na de finishvlag werd gezwaaid dus, duwt Vettel de schuld richting Hamilton. "Hij liet mij gewoonweg geen ruimte", spreekt de Ferrari-coureur.

Bij de start had Vettel teammaat Kimi Raikkonen, die van pole had mogen vertrekken, willen inhalen. Vettel plaatste zijn Ferrari naast de wagen van de Fin, maar kwam er niet voorbij. "Ik wilde er aan de binnenkant langs steken, besloot te remmen en had niet heel veel ruimte. Om domme aanrijdingen te voorkomen besloot ik dat het in de eerste chicane beter was om achter Kimi te blijven", analyseert Vettel.

"Lewis had het gezien en hij kon het gat met mij vlot dichtrijden. In de tweede chicane plaatste hij zijn actie en daarbij liet hij mij geen ruimte", klinkt Vettel gefrustreerd. "Ik kon nergens heen, spinde - zo zat mijn race er na een paar honderd meter eigenlijk al op. Het had beide kanten op gekund, hij had ook degene kunnen zijn die spinde. Ik ben wel blij dat de stewards zich er niet mee hebben bemoeid", wijst Vettel op het feit dat er geen straffen werden uitgedeeld.

"We zijn namelijk allemaal volwassen mannen, en geen kleine meisjes. We zijn racers. Vandaag had ik pech, dat is jammer, dat het na vier bochten al gebeurd is bedenkelijk. Je kan na zo'n incident niets anders doen dan jezelf bij de kladden pakken en alles geven wat je hebt. Ik rook nog een kansje en ben met een beschadigde wagen nog ver naar voren gekomen. Dit was echter niet het resultaat dat onze fans verdienden."

Vettel staat met nog zeven Grands Prix te gaan dertig punten achter rivaal Hamilton. De Duitse viervoudig wereldkampioen heeft 226 punten verzameld, waar de Engelse viervoudig wereldkampioen inmiddels 256 stuks achter zijn naam heeft staan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen