Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: "Blij voor Kimi, maar niet met mijn eigen race"

Sebastian Vettel had maar één missie tijdens de Grote Prijs van de Verenigde Staten en dat was zijn titelaspiraties in leven houden. Daarin slaagde de Duitser met moeite, nadat het er in de openingsfase niet goed voor hem uitzag.

"We hadden hier kunnen winnen, maar dat is helaas niet gebeurd. Natuurlijk is het mooi dat Kimi dan uiteindelijk de race wint. Voor hem ben ik dan ook blij, maar niet met mijn eigen race," aldus Vettel na afloop tegen de aanwezige pers in Austin.

Vettel trainde de tweede tijd tijdens de kwalificatie, maar werd door zijn gridstraf drie plaatsen naar achteren gezet. Vanaf de vijfde plek moest hij dan ook Hamilton van zijn vijfde wereldtitel zien af te houden. Al in de openingsfase kwam de Duitser in het nauw toen hij in aanraking kwam met Daniel Ricciardo. "Geen idee wat er precies gebeurde, ik dacht dat Daniel mij wel zag maar als hij heeft gezegd dat hij mij niet heeft gezien, dan geloof ik dat. Na dat incident moest ik opnieuw beginnen, er had echt meer in gezeten dan een eerste en een vierde plek. Het zijn lastige weken voor het team, maar in Mexico ga ik opnieuw alles geven."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'