Vettel: "Blij voor Kimi, maar niet met mijn eigen race"

21 okt. 2018 23:15 Wanda Bisschop 1 reacties
Sebastian Vettel had maar één missie tijdens de Grote Prijs van de Verenigde Staten en dat was zijn titelaspiraties in leven houden. Daarin slaagde de Duitser met moeite, nadat het er in de openingsfase niet goed voor hem uitzag.

"We hadden hier kunnen winnen, maar dat is helaas niet gebeurd. Natuurlijk is het mooi dat Kimi dan uiteindelijk de race wint. Voor hem ben ik dan ook blij, maar niet met mijn eigen race," aldus Vettel na afloop tegen de aanwezige pers in Austin.

Vettel trainde de tweede tijd tijdens de kwalificatie, maar werd door zijn gridstraf drie plaatsen naar achteren gezet. Vanaf de vijfde plek moest hij dan ook Hamilton van zijn vijfde wereldtitel zien af te houden. Al in de openingsfase kwam de Duitser in het nauw toen hij in aanraking kwam met Daniel Ricciardo.

"Geen idee wat er precies gebeurde, ik dacht dat Daniel mij wel zag maar als hij heeft gezegd dat hij mij niet heeft gezien, dan geloof ik dat. Na dat incident moest ik opnieuw beginnen, er had echt meer in gezeten dan een eerste en een vierde plek. Het zijn lastige weken voor het team, maar in Mexico ga ik opnieuw alles geven."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen