Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

"Vettel blijft gewoon bij Ferrari in 2020"

Als het aan Ferrari-teambaas Mattia Binotto ligt, rijden Sebastian Vettel en Charles Leclerc ook volgend jaar gewoon weer voor Ferrari. Hardnekkige geruchten dat Vettel zijn heil ergens anders wil/moet zoeken, wijst hij resoluut van de hand.

Vettel GB 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Ferrari jaagt dit seizoen nog altijd op de eerste overwinning, maar was er met én Sebastian Vettel én Charles Leclerc al een keer dichtbij. Ondanks de tegenvallende prestaties denkt teambaas Mattia Binotto niet dat Sebastian Vettel, die zelf overigens ook niet foutloos bleef, weg zou willen bij Ferrari. Ook van de Italiaan hoeft hij niet weg.

"Ferrari beschikt over twee zeer capabele racecoureurs, dus ik zie geen enkele reden om aan onze line-up te tornen", zo laat de Italiaan weten in gesprek met het Spaanse Marca. Vettel en Leclerc hebben allebei een contract, dus er is geen twijfel over mogelijk dat ook Sebastian in 2020 voor ons rijdt."

Binotto zegt bovendien zeer te spreken te zijn over de individuele prestaties van Vettel: "In de races toont hij zich altijd competitief en hij wil niets liever dan zijn snelheid omzetten in goede prestaties. Natuurlijk, een foutje zoals op Silverstone (hij kegelde Max Verstappen in kansrijke positie van de baan, red.) is niet ideaal, maar verder ben ik zeer te spreken over Sebastian."

"Hij weet van de hoed en de rand en weet als geen ander hoe hij zijn banden moet managen", iets waar teamgenoot Charles Leclerc juist van zei dat hij daarin nog tekortschiet. De Monegask mag echter nog leren, ook na twaalf races: "Hij mag fouten maken, het gaat erom dat hij ze daarna niet nog eens maakt. We zijn echter zeer tevreden met de stappen die hij maakt en met hoe hij zijn draai in het team heeft gevonden."

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken