Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel blijft rustig: "Ferrari heeft geen geheimen"

Sebastian Vettel moet het eerst nog zien voordat hij gelooft dat Ferrari daadwerkelijk ver achter ligt op de concurrentie, al geeft hij wel toe dat Mercedes wederom het te kloppen team is.

Tijdens de testweken leek het erop dat Ferrari met een achterstand op concurrenten Mercedes en Red Bull aan het seizoen zal gaan beginnen, maar voordat het Formule 1-circus in Australië losbarst, wil Sebastian Vettel dat nog niet geloven, zo vertelt hij in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Ferrari heeft geen geheimen, maar het is ook niet nodig om alles te laten zien tijdens de testdagen. Dat geldt denk ik voor vrijwel alle teams, Misschien dat sommige teams wel het achterste van hun tong al laten zien, maar dat maakt niet uit tijdens de testdagen. We hebben genoeg gezien en geleerd. Na de zes testdagen denk je ongeveer een beeld te hebben van waar je staat, maar in Australië kan het zomaar weer anders zijn", zo blikt de Duitser terug op de testweken.

Vettel denkt dat zijn Ferrari-team pas na de eerste races van het seizoen echt weet waar het zal staan ten opzichte van de concurrentie: "We zullen tijdens de eerste paar races pas echt ontdekken waar we ongeveer staan en dan kunnen we daarop voortbouwen. We zijn zeker niet de favorieten, maar laten we nou eerst maar eens zien hoe de verhoudingen in Melbourne zullen liggen.

En als er dan dit seizoen een te kloppen team is, dan is dat toch Mercedes, zo denkt de viervoudig wereldkampioen: "Mercedes ziet er over het algemeen wel goed uit, maar ook wij hebben enkele goede runs gehad. Het is lastig te vertellen, want de runs werden verreden in verschillende condities. Je weet ook niet wat de teams doen op de achtergrond. Mercedes is waarschijnlijk het te kloppen team, want ze zien er makkelijk snel uit, terwijl anderen daar iets meer moeite voor lijken te moeten doen", aldus Vettel.

Met medewerking van Aaron Deckers.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez