© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Vettel countert kritiek Todt: 'Coureurs willen geen langzamere auto's'

18 mei 2018 12:55 Koen Bakker 0 reacties
Sebastian Vettel is niet te spreken over de reglementswijzigingen voor 2019. Waar de FIA vindt dat de coureurs genoeg inbreng kunnen hebben, zegt Vettel dat 'ze niet echt gevraagd' zijn over de kwestie.

Vettel moest 'het vakje aanvinken' van FIA

Volgens viervoudig wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel zijn de beweringen van FIA-directeur Jean Todt niet waar. Todt uitte kritiek op Hamilton en Vettel nadat deze aangaven de nieuwe F1-regels voor 2019 een slechte zet te vinden. Volgens de Todt waren de coureurs gekend in deze beslissing en kunnen ze altijd hun mening geven over onderwerpen, maar laten ze dit zelf na. 

Volgens Vettel was de regelwijziging voor 2019 meer een mededeling was dan een voorstel waarin inbreng werd gevraagd van de coureurs: "Het werd niet echt gevraagd. We moesten meer het vakje aanvinken. Ik denk dat iemand iets vragen of er ook naar luisteren twee totaal verschillende dingen zijn."

Lewis Hamilton, de grootste concurrent van Vettel, zei onlangs dat coureurs meer input moeten hebben in de beslissingen van de FIA.

Volgens de viervoudig wereldkampioen is het ook niet de taak van de coureurs om de regels te bepalen, maar vormen zij een prima klankbord voor de FIA. "Het is enerzijds maar goed dat wij de regels niet maken, daarvoor ontbreekt het ons soms aan specifieke kennis. Anderzijds zijn wij wel degene die moeten racen met deze auto's. Als ze met ons willen praten over de auto's en dan is dat wel interessant."

Vettel vindt de regelwijziging niet per se een stap in de goede richting. Dan spreekt de Duitser niet uit eigen belang: "Het is normaal dat iedereen opzoek is naar zijn eigen belangen. Ik denk echter dat geen enkele coureur het op prijs stelt dat de auto's anderhalve seconde per ronde langzamer worden in 2019."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen