Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel countert kritiek Todt: 'Coureurs willen geen langzamere auto's'

Sebastian Vettel is niet te spreken over de reglementswijzigingen voor 2019. Waar de FIA vindt dat de coureurs genoeg inbreng kunnen hebben, zegt Vettel dat 'ze niet echt gevraagd' zijn over de kwestie.

Volgens viervoudig wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel zijn de beweringen van FIA-directeur Jean Todt niet waar. Todt uitte kritiek op Hamilton en Vettel nadat deze aangaven de nieuwe F1-regels voor 2019 een slechte zet te vinden. Volgens de Todt waren de coureurs gekend in deze beslissing en kunnen ze altijd hun mening geven over onderwerpen, maar laten ze dit zelf na. Volgens Vettel was de regelwijziging voor 2019 meer een mededeling was dan een voorstel waarin inbreng werd gevraagd van de coureurs: "Het werd niet echt gevraagd. We moesten meer het vakje aanvinken. Ik denk dat iemand iets vragen of er ook naar luisteren twee totaal verschillende dingen zijn."

Lewis Hamilton, de grootste concurrent van Vettel, zei onlangs dat coureurs meer input moeten hebben in de beslissingen van de FIA. Volgens de viervoudig wereldkampioen is het ook niet de taak van de coureurs om de regels te bepalen, maar vormen zij een prima klankbord voor de FIA. "Het is enerzijds maar goed dat wij de regels niet maken, daarvoor ontbreekt het ons soms aan specifieke kennis. Anderzijds zijn wij wel degene die moeten racen met deze auto's. Als ze met ons willen praten over de auto's en dan is dat wel interessant." Vettel vindt de regelwijziging niet per se een stap in de goede richting. Dan spreekt de Duitser niet uit eigen belang: "Het is normaal dat iedereen opzoek is naar zijn eigen belangen. Ik denk echter dat geen enkele coureur het op prijs stelt dat de auto's anderhalve seconde per ronde langzamer worden in 2019."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"