Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: 'Details maken het verschil tijdens GP Spanje'

Sebastian Vettel gaat ondanks zijn zeges in Australië en Bahrein niet aan de leiding van het wereldkampioenschap Formule 1. Met vier punten achterstand op Lewis Hamilton vangt de Duitser de Grand Prix van Spanje aan, waar naar eigen zeggen alles moet kloppen.

Sebastian Vettel verspeelde in Azerbeidzjan zijn eerste plaats in de WK-stand door een mislukte inhaalactie op Valtteri Bottas. Door die actie viel de Duitser terug en werd hij uiteindelijk vierde. Met 66 punten uit vier wedstrijden staat Sebastian Vettel tweede in het WK. Bij de Grand Prix van Spanje gaat Vettel in de jacht op Lewis Hamilton, die de eerste plaats in handen heeft. De Spaanse GP staat al jaren in het teken als een soort herstart van het seizoen. Alle teams nemen updates mee en aangezien op dit circuit de wintertests worden verreden kent iedereen het circuit door en door. Het circuit in Barcelona heeft alle facetten, van langzame tot snelle bochten, weet ook Vettel te vertellen aan Speedweek . "Het is een goede graadmeter, je kan zien waar je daadwerkelijk staat. Met alle kennis die iedereen heeft is het belangrijk dat alle details kloppen."

Volgens Vettel heb je alleen kans op een goed resultaat als alles goed op zijn plaats valt. Een van de belangrijke factoren zijn de banden. De supersoft, soft en medium banden zijn meegenomen naar Spanje voor de Grand Prix. "Je hebt goede tractie nodig bij de exit van de bochten, dat is zwaar voor de achterbanden. De voorbanden gaan het eveneens zwaar hebben, waarbij met name linker voorband zwaar wordt belast. Zuinig zijn op de banden gaat heel belangrijk worden in deze race."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"