Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel doet een emotionele oproep na aankondigen F1-pensioen: "De race is onderweg"

Sebastian Vettel gaat met pensioen, maar volgens de Duitser 'komt zijn beste race er nog aan'. In een video op social media deelt hij zijn visie op de toekomst.

Daags voordat Sebastian Vettel zijn pensioen aankondigde, maakte de Duitser een Instagramaccount aan. Als enige F1-coureur had hij nog geen social media, maar dat veranderde. Niemand wist op dat moment dat het te maken had met een aanstaande aankondiging over zijn pensioen. Om 12:00 uur op donderdag deelde hij het mede aan de wereld. Via zijn team Aston Martin, maar ook via zijn nieuwe Instagrampagina. Hij nam een emotionele video op over zijn besluit om te stoppen. Niet alleen praat hij over het familieleven, maar ook over de uitdagingen die de komende generaties te wachten staat.

Er is leven naast het circuit

"Ik wil graag aankondigen dat ik aan het einde van 2022 zal stoppen in de Formule 1", zo begint hij de video. "Er is een hele lange lijst met mensen die ik moet bedanken, maar ik denk dat het belangrijker is om uit te leggen waarom ik heb besloten om te stoppen." "Ik hou van deze sport en al zo lang ik me kan herinneren staat het centraal in mijn leven. Er is leven op het circuit, maar ook naast het circuit." "Het zijn van een racecoureur is nooit mijn enige identiteit geweest. Ik geloof dat wie we zijn en hoe we anderen behandelen bepalen wat onze identiteit is, en niet wat we doen." "Wie ben ik? Ik ben Sebastian, vader van drie kinderen en de echtgenoot van een prachtige vrouw. Ik ben nieuwsgierig en snel gefascineerd door gepassioneerde mensen of mensen met skills." "Ik heb een obsessie met perfectie. Ik ben tolerant en ik vind dat we allemaal dezelfde rechten horen te hebben, ongeacht waar we vandaan komen, hoe we eruit zien of van wie we houden." Check hieronder zijn volledige boodschap.

r3BgDLfRTjk

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'