Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel dominant naar zege, Verstappen naar podium in Canada

Sebastian Vettel heeft de Grand Prix van Canada gewonnen. De Ferrari-coureur bleef Valtteri Bottas en Max Verstappen voor.

De Grand Prix van Canada ging van start met Vettel op poleposition voor Bottas en Verstappen. Bij de start probeerde Verstappen het bij Bottas, maar kwam niet voorbij aan de Mercedes. Bij de tweede chicane ging het mis doordat Lance Stroll de controle verloor over zijn Williams en op spectaculaire wijze Brendon Hartley meenam. Nadat de Safety Car de baan verliet trok Vettel een gat naar Bottas en Verstappen. Vettel controleerde de race en achter hem trok Bottas een gat naar Verstappen. De Red Bull-coureur kon niet profiteren van zijn zachtere band. Aan het einde van ronde 14 maakte Verstappen al zijn eerste stop en dat was vroeger dan gepland. Hamilton volgde het voorbeeld van Verstappen en Riccardo stopte een ronde later, maar pakte wel de positie van Hamilton.

De top drie reed een lange eerste stint op de ultrasoft band. Kimi Raikkonen stopte aan het einde van ronde 32 en viel terug naar de zesde plaats. Verstappen keerde zo terug op zijn derde positie. Enkele ronden later stopten ook Bottas en Vettel, maar dit bracht geen verschuivingen in de ranking. Van gevechten op de baan was geen sprake, waardoor de race een lange zit werd voor de fans. Vettel controleerde de race voor Bottas, maar Verstappen dichtte het gat richting Bottas in de slotfase. Een aanval kwam er echter niet van, waardoor Verstappen achter Vettel en Bottas als derde finishte. Een mooi resultaat en opsteker na de moeizame GP van Monaco.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"